Снимка: © LinkedIn/Georgi Nikolov

Министърът на финансите Асен Василев назначи дългогодишния мениджър в "Лидл" Георги Николов за изпълнителен директор на Агенцията по обществени поръчки.

Той заменя на поста Миглена Павлова, която е напуснала по лични причини, съобщават от ведомството. Тя оглави агенцията още при създаването ѝ през 2004 г. и оттогава беше несменяем изпълнителен директор. Доц. д-р Павлова е и преподавател в катедра "Финансов контрол" в УНСС.

Георги Николов е Expansion Manager в Лидл България от 2008 г. насам, става ясно от профила му в LinkedIn. Работи в компанията от 2007, а преди това е завършил икономика в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Прави и магистратура по международни икономически отношения в университета в Инсбрук, Австрия.

Министерството на финансите го представя като човек "с дългогодишен професионален опит на ръководни длъжности в бизнес организации". "Повече от 15 години е в голяма международна компания с верига магазини у нас и е отговарял за изготвяне на документи и участие в тръжни процедури, при което е придобил значителен опит в областта на обществените поръчки. Владее английски, немски и руски език", съобщават от ведомството на Асен Василев.

Агенцията е самостоятелна административна структура към министъра на финансите. Функцията ѝ е защита на публичния интерес при разходване на средства чрез обществени поръчки.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

За първи път от 30 г. жена оглави правителството на Франция

Елизабет Борн - "работохолик", технократ и лице на социалната реформа на Макрон

Ще саботира ли Едроган разширяването на НАТО или ще го изтъргува?

Възможно е турският президент да поиска нещо срещу промяната на позицията си

Дигитализацията в университетите не може да чака

Целта на дигитализацията във висшето образование е да го направи модерно, достъпно, гъвкаво и по-ефективно. Това е процес, в който бизнесът и по-точно технологичните компании, трябва да застанат рамо до рамо с ръководствата на университетите

И Швеция тръгва към НАТО

Шведското правителство обяви решение да подаде кандидатурата си за членство в НАТО

Костов: При Станишев "Лукойл" спря да плаща данъци

Той посочи три начина, по който може да ѝ се противодейства

Слави Трифонов: "Продължаваме промяната" много често правят каквото си искат

ИТН изрази недоволство от липса на диалог с коалиционните партньори