Дъщерята на Бил Гейтс се омъжи за олимпийски състезател, син на милионери от Египет Снимка: © Getty Images

Най-голямата дъщеря на Бил Гейтс - Дженифър - се омъжи за дългогодишния си партньор Найел Насър, състезател по конна езда, роден в семейството на милионери от Египет.

Насър е 30-годишен, с пет години по-възрастен от съпругата си. Роден е в Чикаго, но е израснал в Кувейт, където родителите Фуад Насър и Имам Харби му управляват фирма за архитектура и дизайн. Тъй като майка му и баща му са граждани на Египет, той започва да се състезава в турнири по езда под флага на страната.

Спортната му кариера започва още от ранна детска възраст, като има участия в няколко издания на финалите за Световната купа на Международната федерация по конни спортове.

През 2021 г. той се класира и за Игрите в Токио - първия случай от 61 години, в който отборът на Египет по езда участва на олимпийския форум. Бил и Мелинда Гейтс публично изразиха подкрепа за бъдещия си зет по време на състезанията. Насър е No.44 в ранглистата на световната федерация.

Както дъщерята на Гейтс, така и съпругът й са възпитаници на Станфордския университет. Найел Насър е завършил икономика, владее арабски, френски и английски език. Дженифър Гейтс има диплома по биология от Станфорд.

Връзката им започва в началото на 2017 г., а конната езда е един от общите им интереси.

Анонсът за предстоящата сватба беше направен през Instagram-акаунта на Дженифър Гейтс през януари 2020 г. Избухването на пандемията малко след това явно е наложило отлагане на плановете за женитбата с година и половина.

Списание People посочва, че Бил и Мелинда Гейтс са придружавали дъщеря си по време на церемонията, като това е първата им публична среща след финализирането на развода им през август 2021. Според Daily Mail гостите на сватбата на Дженифър и Найел Насър са около 300 души, а музикантите от Coldplay са поканени да свирят на партито.

Ден по-рано се е провела частна церемония за бракосъчетанието им по мюсюлманска традиция.

Сватбата е проведена в имение за 16 млн. долара, което Дженифър Гейтс получава като подарък за дипломирането си от своите родители.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Бийонсе сложи бижута на български дизайнери за снимка от своя нов албум

Бижута на Бийонсе от нова снимка за "Cowboy Carter" са дело на българските дизайнери Ливия Стоянова и Ясен Самуилов

17:24 - 12.04.2024
Важно днес

ГЕРБ и ДПС искат законови промени в полза на безконтролното строителство, казва "Зелено движение"

В неделя ще има протести срещу законодателните промени

16:26 - 12.04.2024