Снимка: © Vogue

Да станеш майка на 50-годишна възраст може да бъде сериозно изпитание - освен ако не се казваш Наоми Кембъл.

През май 2021 г. супермоделът привлече вниманието на световните медии, след като анонсира през Instagram раждането на първата й дъщеря.

Сега 9-месечното дете направи и дебюта си на корицата на британското издание на Vogue в прегръдките на Кембъл.

Засега Наоми отказва да разкрие подробности как е родено бебето й. Единственото, което е склонна да сподели, е: "Тя не е осиновена - тя е мое дете".

Останалите детайли са запазени за биографичната книга, която 51-годишната легенда на модната сцена планира да пише.

Наоми Кембъл няма нищо против да позира с дъщеря си пред камерата на фотографа Стивън Мейзел, но отказва да разкрие името на детето.

Супермоделът пази конфиденциалността на личния си живот с особена грижа.

Малко хора от близкото й обкръжение знаят, че тя се готви да посрещне дете на тази възраст. Всъщност Кембъл никога не е криела, че иска да има свое семейство - правилният момент идва едва сега.

Майчинството не й пречи да продължава да работи наравно с 18-годишните нови звезди. В последния сезон Наоми участва в ревюта в Париж, Милано и Ню Йорк за Versace, Alexander McQueen, Balmain и Lanvin. Казва, че все още изпитва удоволствие от работата си, макар че "си къса нервите" заради притеснения как изглежда на фона на по-младите момичета.

"Никой - абсолютно никой - не може да овладее подиума, така както Наоми го прави", коментира Vogue.

Грижите за детето също не представляват проблем: "Имам късмет, че малката обича да пътува също като мен - не плаче при излитане или кацане. Тя е добро момиче: спи много добре, почти никога не плаче и ми казват, че е много будна за възрастта си. Наскоро се научи да маха, което е забавно. Смее се много. Почти говори. Мисля, че може да проходи, преди да започне да пълзи. А и вече има шест зъба".

Възрастовата разлика между майка и дете не прави толкова голямо впечатление - Наоми Кембъл е в кондиция дори с няколко часа сън и вероятно може да надмине 20-годишна жена, когато става дума за издръжливост.

Сега тя убеждава всички свои по-възрастни приятели да не се колебаят и да станат родители.

Наоми пътува навсякъде с дъщеря си - прекарва Коледа в Южна Франция, после пътува до Катар за Нова година, отбива се до Лондон, след това - до Лос Анджелис за няколко дни, след което заминава за Париж. Кембъл гостува на последното ревю с мъжка мода на Върджил Абло за Louis Vuitton.

На въпроса къде живее семейството й тя отговаря: "Ние сме граждани на света".

Детегледачката й е с нея още от раждането на бебето, като улеснява значително околосветските пътешествия на Наоми Кембъл. Тя я наема след препоръка от близка приятелка с "особено високи стандарти".

Vogue коментира, че гардеробът на детето на Наоми скоро ще може да се съревновава с нейната колекция от дрехи благодарение на подаръците, които правят безбройните дизайнери и приятели на супермодела.

"Винаги съм знаела, че един ден ще бъда майка, но това е най-голямото щастие, което мога да си представя. Имам късмет с детето си и го знам", казва тя.

Повече от 30 години след възхода на супермоделите Наоми Кембъл все още поддържа връзка с Линда Еванджелиста, Синди Кроуфорд, Кристи Търлингтън и др.

"Онова време беше невероятно, но и ние работихме здраво. Всички обичахме това, с което се занимаваме, и взаимно поддържахме енергията си. Правихме по осем ревюта на ден, а след това отивахме на парти с дизайнерите през нощта. Понякога се питам дали съвременните модели щяха да издържат на това, което ние правихме", казва тя.

В момента Кембъл и останалите звезди от златното поколение работят по създаването на документален сериал за Apple TV+ на име "The Supermodels".

Историята ще покаже приятелството, кариерата, женствеността и майчинството им. Всяка от тях е изпълнителен продуцент на шоуто заедно с Рон Хауърд.

"Като модели нямаме никакви права върху образа си, затова е хубаво, че можем да бъдем партньори в своето наследство - и да разкажем историята си със свои думи", казва Кембъл.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Автобус с деца катастрофира на АМ "Тракия"

Децата са от Сърбия и са се връщали от море