Над 1000 души получиха торбички за зеленчуци за многократна употреба, след като депозираха празните си пластмасови бутилки в специалната интерактивна инсталация RESet Plastic на Kaufland България, по време на първия градски фестивал „100 Стола“ този уикенд. Торбичките заменят познатите найлонови пликчета за зеленчуци и с това спестяват по 200 гр. въглеродни емисии от всяко неизползвано пликче.

kaulfland recycle plastic машина, инсталция

Лидерът в ритейла в България беше основен партньор на фестивала, който отбеляза трансформацията на запустялото досега пространство между Гьоте-институт и сградата на БАН в място за събития. Над 4000 гости проявиха интерес към четиридневния фестивал и се насладиха на богатата музикална и културна програма в центъра на града.

Подобряването на градската среда и опазването на околната среда са част от социалния ангажимент на Kaufland България, като компанията реализира множество проекти за подпомагане и развитие на общностите у нас. В рамките на фестивала, ритейлърът представи своята интерактивна RESet Plastic инсталация, която цели да напомни, че отговорността за опазването на природата и за подобряване на средата, в която живеем зависи от всеки един от нас.

Всеки гост на фестивала имаше възможност да се запознае с пътя на рециклирането и срещу върната пластмасова бутилка да получи многократна торбичка за плодове и зеленчуци.

kaulfland recycle plastic машина, инсталция, фестивал 100 стола, будапеща

Фестивалът „100 Стола - Будапеща №1“ се проведе с подкрепата на Столична община и в партньорство с програмата „Нов европейски Баухаус“ на Европейския съюз, Българската академия на науките, Kaufland България, Гьоте-институт България, #ПромениКартинката, Бюро Творческа Европа – България, Кока кола, Пойема колектив, Move.bg, Imp-Act Agency, Tatratea, bureau XII, billboard, Martiva Construction, NRJ Soft, PUNKT Workshop, Raynovski Architects.

Партньор е също проектът „Квартална демокрация в градските общности“ на Сдружение BG Бъди активен, който се изпълнява с подкрепа от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП и цели да укрепи демократичната култура и гражданското съзнание на общностно ниво.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Няма да има "гъвкавост" в изискванията пред България за членство в Еврозоната

България трябва да покрие критериите, включително и по отношение на инфлацията, за да въведе еврото през 2025 година, смята Паоло Джентолеони

15:01 - 03.12.2023
Бизнес

Chopard тихомълком отвори ,,антихотел" за свръхбогатите

„Докато Four Seasons или Ritz може да знаят как да осигурят отлично обслужване, луксозните модни къщи са майстори в създаването и предлагането на желани продукти.„

13:52 - 03.12.2023
Важно днес

Започва строителството на магистралата от Русе до Велико Търново

Първата копка направи премиерът Николай Денков

12:52 - 03.12.2023
Важно днес

От еднорози и феи до Еврозоната и Шенген - Борисов коментира "сглобката" в Сливен

Според лидера на ГЕРБ всеки ден на везната се претеглят възможностите за Шенген и Еврозоната срещу падането на кабинета.

11:34 - 03.12.2023
Живот

Лима: земя на контрасти, сиво небе и кофти кисело мляко

Идвайки в Перу получих нов контекст за ситуацията в България.

11:00 - 03.12.2023