Дядо Коледа смени шейната със съветски боен танк в Сливен, а после кацна с реактивен самолет в Пловдив Снимка: © Facebook/Сухопътни войски

Сухопътните войски от Центъра за подготовка на специалисти в Сливен се похвалиха с предпразничен абсурд. По повод предстоящите коледни празници те организираха събитие, на което дядо Коледа да зарадва децата на военнослужещите и цивилните служители. Белобрадият старец обаче смени шейната и елените и вместо това се появи при децата с танк Т-72.

Той беше придружаван от Снежанка, а визитата му изглежда породи вълнение не само сред най-малките граждани на Сливен, но и сред служителите на Центъра, които споделиха за срещата в страницата си във Фейсбук.

Коледното "тържество" се прави за втора година. Изглежда организаторите не са видели нищо обезпокоително в това да го проведат отново - нищо, че само на няколко километра от нас продължава започната от Русия на територията на Украйна пълномащабна война, където танковете Т-72 се използват на фронта, вместо по празници.

Бойната машина е съветско производство и все още се използва от украинските въоръжени сили, които се защитават от непровокираната руска инвазия. Използването ѝ за пресъздаването на коледен дух по-скоро идва да припомни, че комунизмът може и да падна, но соцът още не си е тръгнал, поне в Сливен. Идеята за събитието е дело на полковник Любомир Вачев, а от Центъра описват проявата като "възможност децата на военнослужещите да видят къде работят техните родители".

Междувременно дядо Коледа изглежда е посетил и авиобазата в Граф Игнатиево.

Този път не със съветски боен танк. А с чешки транспортен самолет.

Модела на самолета "издадоха" от авиобаза Крумово - L-410. На Граф Игнатиево, заедно със Снежанка, добрият старец е раздал подаръци на най-малките.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поведе на първия тур на президентските избори в Северна Македония

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024