Дженифър Анистън описа неуспешните си опити да забременее: "Повече нямам какво да крия" Снимка: © Getty Images

"Бременна ли е Дженифър Анистън?" - беше "любимото" клиширано заглавие на всички таблоиди, които се разпродаваха, поставяйки звездата от "Приятели" на корицата си заради всяка снимка, на която коремът ѝ изглежда малко по-заоблен.

Когато дойде разводът с Брад Пит, последва и лавината от спекулации, че Анистън е изоставена, защото "не може да му роди дете" или че нарочно не иска да стане майка, за да не рискува кариерата си.

След години на медиен тормоз - сега актрисата реши сама да разкаже за опита си да забременее.

В интервю за Allure Анистън признава, че е преминала през инвитро процедури и е "направила всичко", за да може да роди дете, но не е успяла.

"Беше наистина тежко. Подлагах се на инвитро оплождане, пиех китайски чай, правих всичко, за което можете да се сетите. Бях изцяло отдадена. Бих дала всичко, ако някой ми беше казал навремето: "Замрази яйцеклетките си, ще си направиш услуга". Тогава просто не мислих за това. И ето къде съм сега. Повече няма какво да се направи", казва Дженифър Анистън.

Тя разказва, че е пазила проблемите си в пълна тайна в продължение на дълги години - докато в медиите и социалните мрежи се разпространяват всевъзможни небивалици и обвинения срещу нея. Днес обаче няма желание да крие каквото и да е.

"Не съжалявам за нищо", казва тя. "Всъщност изпитвам леко облекчение, защото сега вече не се питам "Мога ли да забременея? Може би, може би, може би". Сега вече не се налага да мисля за това", коментира актрисата.

В онези години обаче личната ѝ болка се задълбочава заради "наратива, че съм просто егоистка".

"Пази Боже, една жена да е успешна в кариерата си и да няма дете", казва тя. Анистън описва като "абсолютни лъжи" спекулациите, че бракът ѝ с Брад Пит се е разпаднал заради проблемите ѝ със зачеването.

Собственото ѝ детство е белязано от развода на родителите ѝ, който се случва, когато тя е само на 9 години.

"Мисля, че майка ми наистина се съсипа заради развода. В онова поколение не се казваше: "Защо не отидеш на психолог, защо не поговориш с някого? Защо не пробваш microdosing? Просто продължаваш с живота си, грижиш се за детето си със сълзи на очите и нямаш друга помощ", разказва тя.

Анистън, която спира да общува с майка си в продължение на години, твърди, че е простила и на нея, и на баща си.

"Токсично е да задържаш толкова много недоволство, толкова много гняв. Разбрах го, докато наблюдавах как майка ми не може да се освободи от това. Спомням си как казах: "Благодаря ти, че ми показа каква не искам да бъда никога", казва тя. Желанието ѝ да се освободи от атмосферата вкъщи я изпраща в Лос Анджелис през лятото на 1989 г., където започва и кариерата ѝ.

Звездата, която в момента снима третия сезон на "The Morning Show", разказва, че се чувства в най-дообрата си форма днес - когато е на 53 - по-добре дори от пика на световната си слава в годините на "Приятели", когато всъщност личният ѝ живот е подложен на най-голям стрес.

"Трябва да спрем да си внушаваме гадости за самите себе си. Някой ден когато стана на 65 г., ще си кажа: "На 53 изглеждах страхотно", казва Анистън.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

И Живко Коцев вече е с обвинение за участие в организирана престъпна група

Наложена му е парична гаранция в размер на 20 000 лева.

19:02 - 17.04.2024
Важно днес

Смяна на местата и в "Булгаргаз", Деница Златева вече не е изпълнителен директор

Мястото на Златева заема Веселин Синабов

18:05 - 17.04.2024
Европейски дневници

Гласуването за Европарламент е все по-важно, но интересът в България остава по-нисък

Проучване на "Евробарометър" сочи ръст на интереса към вота

17:07 - 17.04.2024
Важно днес

Наводненията в Дубай: Отменени полети и парализа по пътищата след най-тежките валежи за последните 75 г.

Валежите надхвърлят всичко, документирано от началото на събирането на данни през 1949 г.

15:31 - 17.04.2024