Когато мъжът ти се лекува от алкохолизъм, не е окей да рекламираш коктейли - дори и да си Дженифър Лопес Снимка: © Twitter

Актрисата и певица Дженифър Лопес си навлече критики в социалните мрежи заради това, че пуска на пазара своя собствена марка алкохолни напитки. Причината за недоволството на някои потребители са предишни изказвания на звездата, в които тя е заявявал, че не пие.

Във вторник Лопес обяви в профила си в Instagram новата марка коктейли "Delola", които се предлагат в три различни вкуса и с три различни вида алкохол. До феновете си тя пише, че продуктът е вдъхновен от малко известния ѝ прякор "Лола", който тя описва като своята "по-игрива и безгрижна страна".

"Тя е онази част от мен, която се отпуска. Тя не се появява толкова често, но когато се появи, е много силна... Осъзнавам, че с напредването на възрастта бих искала тя да се появява по-често. Животът трябва да бъде изживян и колкото и да ми харесва да работя усилено, забавата е също толкова важна за щастливия, балансиран живот!!!", пише звездата.

Тя продължава с подробно описание за наличните вкусове, като уточнява, че всеки един от тях съдържа "приблизително същото алкохолно съдържание колкото чаша вино". Самата Лопес позира на снимка с една от напитките със сламка в устата си, но не се вижда да отпива от нея.

Нейни фенове споделят, че са "разочаровани и объркани" от решението на изпълнителката да рекламира консумацията на алкохол, като се има предвид, че тя открито е говорила за негативните последици от пиенето. Мнозина повдигнат и въпроса за това, че съпругът на Лопес - Бен Афлек страда от алкохолна зависимост и многократно е ходил на рехабилитация, за да се лекува.

"Омъжена си за лекуващ се алкохолик и си казвала безброй пъти, че не пиеш... но добре", пише един потребител в коментарите под поста ѝ в Instagram.

"Това е супер разочароващо, като се има предвид, че тя не пие и е омъжена за човек с алкохолна зависимост. Какво ще кажете да подкрепим малкия бизнес, вместо знаменитостите да слагат името си върху каквото си искат, за да изкарат повече пари", пише друг.

Въпреки че Дженифър Лопес никога не е казвала категорично, че се въздържа напълно от алкохола, тя винаги е твърдяла, че не пие повече от една глътка заради негативното въздействие, което алкохолът може да окаже върху организма.

През 2016 г. певицата споделя пред "Us Weekly", че една от тайните ѝ за това да изглежда по-млада е именно факта, че не пие:

"Не пия, не пуша и не консумирам кофеин. Това наистина разрушава кожата ти с напредването на възрастта", казва тя.

В отделно интервю за "InStyle" тя обяснява как алкохолът съсипва кожата: "Разбира се, по празниците всички казват: "Не можеш да кажеш "наздраве" с чаша, пълна с вода!". Така че аз давам наздраве с алкохол и просто отпивам по една глътка".

При рекламирането на Delola Лопес признава, че не пие, но именно затова трябвало много добре да изпипа вкусовете в нейната напитка: "Не съм голям любител на алкохола, какъвто и да е, затова трябваше да е нещо, което да е наистина приятно на вкус", казва тя пред сп. "People".

Американската певица и актриса не е първата, която промотира марка алкохол. Редица други известни личности имат собствени марки, включително актьорът Джордж Клуни, който през 2017 г. продаде бизнеса си с текила Casamigos за 1 млрд. долара.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Нетаняху влезе с полиция в "Ал Джазира" в Израел

Тел Авив аргументира решението си с мотива, че катарската телевизионна мрежа застрашава националната сигурност.

15:33 - 05.05.2024
Важно днес

17-годишен младеж се призна за виновен за побоя над Матиас Еке

Непълнолетното момче се е предало на полицията в Дрезден в присъствието на родител.

12:59 - 05.05.2024
Важно днес

Хиляди протестираха в Тел Авив с искане за прекратяване на огъня в Газа

Демонстрантите настояват, че трябва да се направи всичко възможно, за да се върнат у дома отвлечените от групировката заложници.

10:13 - 05.05.2024
Важно днес

Си Дзинпин пътува за Европа. Макрон ще го убеждава да сътрудничи за прекратяване на войната в Украйна

Китайският президент Си Дзинпин започва днес европейската си обиколка, като първата му спирка е Париж.

09:12 - 05.05.2024
Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024