Джулиана Маргулис се извини за критиките си към ЛГБТ-общността по повод подкрепата за "Хамас" Снимка: © Getty Images

Джулиана Маргулис се извини за коментарите си, насочени към цветнокожите и ЛГБТ-общността, във връзка с продължаващата война в Газа.

Наскоро актрисата, която е с еврейски произход, описа недоумението си как тези две малцинствени групи заявяват подкрепа за палестинската кауза на фона на терористичната операция, довела до смъртта на около 1200 израелци за един ден на 7 октомври.

В интервю за подкаста "The Back Room" тя критикува и недостатъчната реакция в подкрепа на евреите - но думите ѝ изглежда са предизвикали известно недоволство сред представители на двете общности.

"Ужасена съм от факта, че изявленията, които направих в неотдавнашен подкаст, обидиха цветнокожите и ЛГБТК+ общностите, които истински обичам и уважавам", казва Маргулис в изявление.

"Искам да бъда на 100% ясна: расизмът, хомофобията, сексизмът или каквито и да било предразсъдъци срещу личните убеждения или идентичност на когото и да било намирам за отвратителни точка".

Някои потребители в социалните мрежи критикуваха думите на Маргулис и ги определиха като расистки. Те поставиха под съмнение и защо звездата от "The Morning Show", "The Good Wife" и "Спешно отделение" отправя посланието си точно към маргинализирани групи.

Маргулис коментира, че евреите никога не са отказвали подкрепа за каузата на преследвани малцинствени общности - но сега сякаш са оставени сами.

"Аз съм първият човек, който излиза да протестира за Black Lives Matter. Когато се случи това нещо с Джордж Флойд, сложих черна картина в профила си в Instagram, веднага излязох да подкрепя своите цветнокожи братя и сестри... Сега цветнокожата общност не ни прегръща и не казва: "Ние сме с вас, както вие бяхте с нас?", посочва актрисата.

В изявлението си от петък Маргулис казва, че обикновено се стреми да "създаде единен фронт срещу дискриминацията"

"През цялата си кариера съм работила неуморно за борба с омразата от всякакъв вид, за прекратяване на антисемитизма, за изказвания срещу терористични групи като Хамас и за създаване на единен фронт срещу дискриминацията. Не възнамерявах думите ми да сеят допълнително разделение, за което искрено се извинявам."


Още по темата:
Джулиана Маргулис: LGBT-хората, които подкрепят "Хамас", щяха да са първите им жертви



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Войната между TikTok и UMG приключи. Музиката на Адел, Дрейк и други артисти се връща в платформата

Музиката на най-големите изпълнители в света се завръщат в TikTok

17:35 - 02.05.2024
Важно днес

Макрон не изключи изпращане на войски в Украйна, ако Русия пробие фронтовите линии

Пред изданието "Economist" френският президент отново подкрепя идеята, че трябва да се обмисли изпращането на сухопътни войски в Украйна

15:10 - 02.05.2024
Важно днес

Без възражения и въпроси е било взето спорното решение за строеж на частна детска болница

Решението на кабинета беше оттеглено след обществен натиск

14:50 - 02.05.2024
Живот

Елиникон: проектът за най-голям "умен" град в Европа, който набира все по-голяма скорост в Гърция

Амбициозният проект цели да превърне бившето летище в най-големия "умен" град в Европа

13:56 - 02.05.2024
Важно днес

След пауза от няколко месеца в ИСУЛ отново се правят костно-мозъчни трансплантации на деца

5-годишно дете е било оперирано и вече е изписано от болницата

13:17 - 02.05.2024