Ед Шийрън кръсти детето си на главната героиня от "Тъмните му материи" Снимка: © Getty Images

Тя се казва Лайра Антарктика Сийборн Шийрън, и не, не е героиня от фантастичен сериал. Това е името на новородената дъщеря на музиканта Ед Шийрън и съпругата му Шери.

29-годишният автор на "Shape of You" обяви, че е станал баща, като публикува снимка на бебешки чорапи в Instagram. Шийрън благодари на медицинския екип, който е помогнал при раждането на неговата "красива и здрава" дъщеря преди седмица. Без да издава повече детайли около бебето, името на Лайра веднага привлече вниманието на феновете.

Ед Шийрън е заклет почитател на книгите на Филип Пулман от поредицата "Тъмните му материи" и очевидно е бил вдъхновен за избора си от главната героиня на романите Лайра Белакуа. 11-годишното момиче, което живее в един от колежите на Оксфорд заедно със своя "демон" Пантелеймон, се впуска в пътешествие между паралелни вселени и се оказва въвлечена във война на митични създания, вещици, бронирани мечки, харпии, ангели и хора.

Лайра е интелигентна, смела и винаги готова за приключния. Тя има ключова роля за създаването на новия свят, докато открива истината за собствения си произход.

Трилогията на Пулман - "Северно сияние", "Острият kинжал" и "Кехлибареният далекоглед" - беше адаптирана във филм през 2007 г. с участието на Никол Кидман, Даниел Крейг, Ева Грийн, Иън Маккелън и др.

Историята от "Тъмните му материи" получи нов живот в края на 2019 г., когато BBC и HBO започнаха излъчването на нов сериал, базиран на романите.

Дафни Кийн влезе в главната роля на Лайра Белакуа, а в главните роли участват Рут Уилсън, Джеймс Макавой, Андрю Скот, и др.

"Ед Шийрън стана баща на дете на име Лайра точно 9 месеца след като "Тъмните му материи" направи премиера по BBC. Сега вече знаем какво са гледали, когато е зачената", шегува се един от потребителите в Twitter, които коментираха избора на име на момичето.

Още преди 5 години Шийрън сподели с феновете си, че романите на Филип Пулман са най-добрите книги, които някога е чел. В епизод на радиошоуто Desert Island Discs той споделя, че трилогията е "най-великата любовна история, която някога е разказвана".

Колкото до второто име на детето - то вероятно е свързано с пътешествието на Шийрън до Антарктика през декември 2019.

Ед Шийрън и Шери Сийборн са приятели от училищните си годините. Заедно са от 2015 г., а през януари 2018 обявиха и годежа си. Двамата сключиха брак на тайна церемония във Фрамлингам пред своите близки и приятели. Шери има диплома по мениджмънт и бизнес администрация от Университета Дюк в Северна Каролина. Работила е като мениджър по технологии и дигитален риск в офисите на Делойт в Ню Йорк и Лондон.

Причината да се върне обратно във Великобритания е връзката й с Ед Шийрън. В последната година тя се занимава със собствени проекти в сферата на устойчивото развитие.

Новината за раждането на Лайра Антарктика беше първото съобщение на Ед Шийрън в социалните мрежи след 8-месечна пауза.


Прочетете още:

Новите сериали по HBO през септември


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Главчев отиде при Радев, не е предлагал нови имена на министри (Обновена)

Президентът не иска Даниел Митов от ГЕРБ да е външен министър

07:29 - 19.04.2024
Важно днес

CNN: Израел е нанесъл удар на територията на Иран

Тел Авив не коментира дали стои зад експлозии до Исфахан, централен Иран

07:17 - 19.04.2024
Важно днес

Руските чиновници вече не могат да пътуват дори до "приятелски" страни

Забраната е заради опасения, че могат да изнесат тайни на Русия зад граница

19:49 - 18.04.2024
Важно днес

Нови санкции изолират Иран с цел да пречат на производството на дронове "Шахед"

Техеран атакува Израел с "Шахед", с тях и Русия стреля по Украйна

19:03 - 18.04.2024
Важно днес

МВР отчете 10 срещи на Бойко Рашков с обвинените в контрабанда баща и син

Новият шеф на "Митниците" питат депутатите как очакват обикновен митничар да е "юнак" срещу каналджиите

16:00 - 18.04.2024