Ед Шийрън се завръща с нов албум, вдъхновен от "страх и тревожност" Снимка: © Getty Images

Британската поп звезда Ед Шийрън обяви петия си студиен албум, който идва близо две години след последния му проект.

Албумът носи заглавието "-" (минус) и включва 14 песни, записани заедно с музикалния продуцент Aaron Dessner, който има основна творческа роля в наградения с "Грами" албум "Folklore" на Taylor Swift

Новите песните на Шийран ще варират от "изчистиени фолклорни текстури до по-смели оркестър аранжименти".

Изпълнителят споделя, че е работил близо 10 години по този албум, който първоначално е замислен като чисто акустичен албум. Впоследствие са създадени стотици песни, вдъхновени от събития в личния му живот. Най-голям белег у Шийрън обаче оставя диагностицирането на бременната му съпруга с тумор, както и смъртта на най-добрия му приятел.

"Само за малко повече от седмица замених десетилетната си работа с най-дълбоките си мрачни мисли", споделя той.

"Бях изпаднал в спирала от страх, депресия и тревожност. За първи път не се опитвам да създам албум, който хората ще харесат, а просто пускам нещо, което е искрено и вярно за това къде се намирам в живота си на възрастен", казва Шийран.

Албумът му "-" следва предишния му музикален проект "=", който достигна №1 както във Великобритания, така и в САЩ. Песните от него "Bad Habits" и "Shivers" също оглавиха британските класации, а дуетът му с Тейлър Суифт - "The Joker and the Queen", достигна до втора позиция на най-слушаните песни през този период.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024