Фирмено коледно парти събра Росен Христов, Преслава и отец, похвалил Бойко Борисов Снимка: © Facebook

Какво може да събере министър, духовник и певицата Преслава на едно място? Корпоративно коледно парти. Служебният министър на енергетиката Росен Христов уважи тържеството на компанията Smart Solar Technologies - седмици, след като посети завода ѝ за соларни панели и видя възможност за турската фирма да инвестира в българско производство на зелена енергия.

Росен Христов е присъствал само на официалната част от събитието, казаха за "Булевард България" от Министерството на енергетиката. Той не се е включил във веселбата след това. На една от официалните снимки от вечерта енергийният министър се здрависва с изпълнителния председател на Управителния съвет на Smart Solar - Халил Демирдаг.

Отецът, който бе гост на корпоративния празник, е архимандрит Харалампий - духовният ръководител на православните българи в Истанбул. Миналия месец духовникът се появи във видеоклип с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Харалампий присъстваше на срещата между бившия министър-председател и Вселенския патриарх, на която Борисов получи ордена "Кръст - Христос Вседържител".

По време на посещението на лидера на ГЕРБ в Истанбул, високопреподобният архимандрит Харалампий отслужи и литургия за страната, партия ГЕРБ и новородената внучка на Борисов. Той се обърна към бившия премиер като към настоящ такъв и го похвали като "управител на българския народ", който градял манастири, училища и подпомагал българската диаспора зад граница.

На фирменото парти духовният лидер взе думата, за да поздрави ръководителите на Smart Solar Technologies и да благодари на "всички приятели на компанията".

Харалампий посочи, че турската фирма е сред основните дарители за възстановяването на Желязната църква "Св. Стефан" в Истанбул.

Неофициалната част е протекла с танци и музика от всякакви жанрове, конфети, танцуващ плюшен талисман и хвърляне на салфетки. Звездата на развлекателната програма е поп фолк певицата Преслава, а цялото събитие е било излъчено на живо във Фейсбук.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Задържан е Червения пират, заплашвал съдия Цариградска и Мария Габриел

Той е разследван за заплахи срещу магистрати

21:05 - 29.02.2024
Живот

Как създатели на подкаст успяха да открият терористка, която от 30 години се укрива в Германия

Тя е бивша терористка, която от 30 години живее в нелегалност, но преди дни е заловена и арестувана благодарение на изследовател от сайта Bellingcat и двама.. създатели на подкаст.

19:25 - 29.02.2024
Важно днес

Бившето руско консулство във Варна ще бъде детска градина или общински офис

Дипломатите, които го обитаваха, бяха изгонени от България през 2022 г.

17:31 - 29.02.2024