FREYWILLE - Идеалният подарък за НЕЯ тази коледа Снимка: © Freywille

Изкуство или бижутерия?

Вече повече от 70 години австрийският стандарт в бижутерията Freywille доказва, че двете понятия не само могат да съществуват добре заедно, но от тях да се роди съвсем нова форма на изкуство. Елегантно, пъстро, вдъхновено от великите художници на импресионизма, дадаизма, експресионизма, а от скоро и на Ренесанса… и всичко това от 18 или 24 каратово злато. Вече се питате как изглежда това, нали? Звучи като приказка, но именно гореизброените неща са в основата на Freywille.

Тази Коледа култовият бранд от Виена кани ценителите на лукса и бижутата да открият стойността на празника в цветовете и елегантността на новите елементи в колекциите им. Както винаги ръчно изработени, в изящните колекции на марката отскоро са включени нови бижута, които са като откъснати парчета от някой музеен шедьовър.

Комбинация от коледна магия и уникални по рода си произведения на изкуството, бижутата на Freywille ви дават възможност да подарите изкуство и емоция под формата на медальони, гривни, пръстени, часовници или химикалки.

Freywille

Началото е през 1951 г. в сърцето на Виена, когато Михаела Фрай създава марката в своето студио в сърцето на Виена. И до днес всяко бижу на Freywille е уникална ръчна изработка, произведена с тайна технология от 18 или 24 каратово злато. Необяснимо сякаш, но още щом погледнете бижутата, те напомнят за австрийската столица, защото се открояват с онова изящество и внимание към детайла, които централната част на Виена излъчва.

Истинският разцвет на марката започва през 80-те години. След смъртта на Михаела Фрай ръководството е поето от нейния бизнес партньор Фридрих Виле, който започва решителен етап в стратегията и събира екип от млади дизайнери, златари и занаятчии, които споделят неговата любов към изкуството и дизайна. На творческото място в компанията застава неговата съпруга, Симон Грюнбергер-Виле, която и до днес е душата и тялото на Freywille.

Freywille

Под нейно ръководство, вливайки своето внимание към детайла, изкуството и елегантността, марката създава нов стандарт при изработката на бижута. Това ноу-хау се базира на два компонента - страст към изкуството и внимание към дизайна. Най-запомнящите се колекции на Freywille са именно тези, които отдават почит на велики творци от историята на изкуството, а други са вдъхновени от философията. В основата на този подход и визия стои именно страстта към изкуството и неговото съхраняване и предаване през поколенията.

Тази Коледа имате повече от един повод да разгледате каталога с бижута, защото в него има нови попълнения във всички колекции.

Освен с нови попълнения с другите си колекции, Freywille добавя в каталога си съвсем нова гама от бижута, вдъхновена от Ренесансовото изкуство и по-специално от Сандро Ботичели.

Freywille

Неговата творба "Раждането на Венера" е отправна точка за нов медальон, обеци и дебели гривни, в които различаваме вълнистите златисти коси на богинята на любовта. Освен косата, в дизайна се отличават розовите цветя и мидата, от която излиза Венера, а дизайнът е в преливащи цветове от розово, зелено и тюркоазено. Колекцията съдържа 46 ръчно изработени бижута, които с формата си на сълза подсилват усещането за лекота и изящество.

Freywille

Нови попълнения има и в най-продаваната колекция, вдъхновена от знаковата картина на Винсент Ван Гог, "Звездна нощ". Гривната и пръстенът много ловко улавят магичното настроение и хипнотичната атмосфера на картината. Фокусът при ръчно изработените бижута е именно върху светлините на нощното небе в хармониращи помежду си тонове на синьо и жълто. Резултатът са нежни бижута, които запечатват непреходния гений на изкуството на Ван Гог. Част от новите елементи в колекцията, посветена на холандския художник, е гривната Désirée, при която 18 каратовото покритие и кръглата репродукция на творбата са акцентирани от два дискретни диаманта, които сякаш придържат образа на Ван Гог.

Следващите късчета съвършенство са от друга знакова колекция на марката - колекцията "Живерни", вдъхновена от бащата на импресионизма Клод Моне и неговия дом в едноименното селце около Париж. Освен вече познатите елементи, тази Коледа в нея са включени нови форми - вече може да намерите гривна с елипсовидни фигури, напомнящи скъпоценни камъни или ромбоидни обеци.

Freywille Claude monet

Другите допълнения са към елегантната колекция DADA DANCE, която ни потапя в дебрите на хаотичния и привлекателен дадаизъм, и по-специално, неговия представител Софи Таубер-Арп с нейните геометрични фигури. Известната швейцарска художничка използва абстрактното изкуство, за да разбие понятия като ред и хаос, и е характерна с предпочитанията си към минималистичния стил.

По същия начин бижутата, вдъхновени от нейната колекция, се отличават с геометрични форми, които се преплитат и придават онова авангардно усещане на дадаизма. В новата гривна Midnight дори е добавен доминиращия син оттенък с жълти детайли, напомнящи коледни светлини в студената нощ. А елегантната линия Evening е подновена с 18 каратова версия и диаманти с орнаменти от бяло злато.

Фрайвилле

Важно е да споменем, че специално внимание във всички колекции е обърнато и на по-ограничените бюджети с елементи, които се предлагат на доста ниски цени предвид високия клас на марката и нейната историческа и културна значимост за австрийското бижутерство.

В основата на всички бижута на Freywille е технология, при която са необходими над 100 стъпки за изработката и постигането на цвета на емайла. Всички бижута се изработват във Виена от майстори в занаята, които обаче пазят същинската технология в тайна.

До нас достига само резултатът - луксозното бижу, символ на класата и стила, създадено за космополитни жени и ценители на първокласните материали. И за нас остава само да се наслаждаваме на изяществото. Особено по Коледа.

Freywille set


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Войната между TikTok и UMG приключи. Музиката на Адел, Дрейк и други артисти се връща в платформата

Музиката на най-големите изпълнители в света се завръщат в TikTok

17:35 - 02.05.2024
Важно днес

Макрон не изключи изпращане на войски в Украйна, ако Русия пробие фронтовите линии

Пред изданието "Economist" френският президент отново подкрепя идеята, че трябва да се обмисли изпращането на сухопътни войски в Украйна

15:10 - 02.05.2024
Важно днес

Без възражения и въпроси е било взето спорното решение за строеж на частна детска болница

Решението на кабинета беше оттеглено след обществен натиск

14:50 - 02.05.2024
Живот

Елиникон: проектът за най-голям "умен" град в Европа, който набира все по-голяма скорост в Гърция

Амбициозният проект цели да превърне бившето летище в най-големия "умен" град в Европа

13:56 - 02.05.2024
Важно днес

След пауза от няколко месеца в ИСУЛ отново се правят костно-мозъчни трансплантации на деца

5-годишно дете е било оперирано и вече е изписано от болницата

13:17 - 02.05.2024