Американският президент Джо Байдън направи сериозен гаф след пресконференцията си в Белия дом в понеделник. Той нарече кореспондент на Fox News „кучи син“ пред микрофона, след като му бе зададен въпрос за инфлацията.

Не е ясно дали демократът е знаел, че микрофонът му все още е включен, но по-късно се е обадил на журналиста Питър Доуси и му се е извинил.

На фона на коментари за ситуацията в Украйна и потенциалната руска инвазия, Байдън заяви, че е по-подходящо да му задават въпроси за намаляването на цените в страната - темата на срещата му с икономическите съветници на 24 януари.

Тогава репортерът на Fox News попита президента дали смята, че инфлацията е политическа отговорност и дали тя ще окаже влияние върху междинните избори за сенатори и конгресмени, които предстоят в края на годината.

„Не, тя е страхотно предимство“, отговори саркастично Байдън. „Повече инфлация, моля. Какъв глупав кучи син“, добави той, но думите му ясно се чуха от всички в залата.

Самият Доуси призна по-късно пред Fox News, че не е разбрал какъв е отговорът на президента заради създалия се шум от напускащите залата. Останалите журналисти са му предали думите на Байдън. Час по-късно държавният глава му се обадил и му казал „Няма нищо лично, приятелю“, разказа журналистът.

„В момента светът е на прага на Трета световна война. Радвам се, че президентът отдели няколко минути от ценното си време, за да ми разясни лично ситуацията. Той го направи и го оценявам. Имахме добър разговор“, заяви Доуси.

Fox News е собственост на News Corp. на магната Рупърт Мърдок и се превърна в основен рупор на Доналд Тръмп в мандата му от 2016 г. насетне. Медията обаче беше първата, която обяви, че Джо Байдън е победител в щата Аризона на изборите през ноември 2020, а това промени битката за Белия дом. Тогава републиканецът атакува телевизията, че е забравила коя е „златната кокошка“ и кое ги е направило успешни.

Доуси е известен с бойния си подход към представители на Белия дом, като често пресира с въпросите си говорителя Джен Саки и самия президент по теми като инфлацията, имиграцията и престъпността.

От Белия дом все още не са коментирали ситуацията с включения микрофон на Байдън и думите, които той отправи към кореспондента.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Adidas отстрани Бела Хадид от своя рекламна кампания след призиви за бойкот

Много потребители в социалните мрежи се разгневиха на промотираната маратонка и подчертаха, че производителят на спортни стоки е трябвало да обърне повече внимание на препратката към 1972 г.

17:33 - 20.07.2024
Важно днес

Още един конгресмен призова за оттеглянето на Байдън, след като президентът не го разпозна на събитие

Моултън беше един от първите демократи, които призоваха Байдън да се откаже от надпреварата малко след дебата срещу републиканеца Доналд Тръмп през юни.

15:30 - 20.07.2024
Важно днес

Хеликоптери и алпинисти опитват да потушат пожара в Беклемето. Горят 1000 декара

Тъй като теренът е труднодостъпен, пожарът ще се гаси с с помощта на хеликоптери и алпинисти. 

14:27 - 20.07.2024
Важно днес

Младежкото ДПС зае страната на Ахмед Доган и поиска оставката на "кръга Пеевски" (Обновена)

"За нас лидерът на партията е д-р Ахмед Доган, никога не е имало съмнения каква позиция да заемаме", заявиха младежите от ДПС.

13:55 - 20.07.2024
Важно днес

Беларус осъди на смърт германски медик, работил за Червения кръст

Беларус е последната страна в Европа, в която все още се изпълнява смъртно наказание.

13:10 - 20.07.2024
Важно днес

Река Стряма пресъхна напълно в голям участък край Пловдив след незаконно отклоняване на вода

"Няма вода просто. Няма дълбочини, няма скорост, няма река", казва Цветана Ботянска, хидролог към НИМХ.

12:46 - 20.07.2024
Технологии

Докато светът се възстановя от компютърния срив, експерти предупреждават за бъдещи рискове

Услугите постепенно започнаха да се нормализират след IT срива, който предизвика абсолютен хаос в целия свят в петък.

11:20 - 20.07.2024
GEN Z дневници

Vol.29: Тото удари дъното, Любовната връзка на Тръмп и Байдън, UK не била в Европа

5 новини от света на Gen Z, които може да сте пропуснали тази седмица

10:55 - 20.07.2024