Какво може да иска човек, прекарал последните 9 месеца в пандемична тревога, в която работните дни се сливат в мрачна безкрайност, срещите с приятели са почти невъзможни, а претоплените остатъци от храна "за вкъщи" са заличили всички спомени за добър вкус? 

Гърция знае точния отговор и го показва в страхотна рекламна кампания, дебютирала с откриването на летния туристически сезон. 

"Всичко, което искате, е Гърция" - това е слоганът на серия от рекламни клипове с добро чувство за хумор, в които главните герои са европейците, уморени от живота в локдаун. 

"Искам да видя слънцето", казва един от тях, докато се опитва да стопли ръцете си на студа в градината си. "Искам да избягам", казва друг човек на ръба на бърнаута. "Искам офис с гледка към плажа", споделя момиче, което току-що е приключило поредна видеоконферентна връзка на фона на заскрежен прозорец.

"Искам естествен тен", "Искам да се отпусна", "Искам спокойствие", "Искам да вкуся истинска храна", "Искам нещо отлежало...". 

Всяка от тези реплики е последвана от серия страхотни кадри, които представят всичко привлекателно в Гърция - ярко слънце, райски плажове, великолепна природа, историческо и културно наследство, кулинарни традиции, премиум услуги за туристите, множество възможности за преживявания извън обичайната програма. 

Това е най-голямата промоционална кампания на гръцкия туризъм през последните 10 години, казва главният секретар на Националната туристическа организация Димитрис Фрагакис. Тя ще продължи шест месеца и разполага с бюджет от 22,9 млн. евро. Туристическият сектор на Гърция представлява близо 20% от БВП, а един на всеки петима служители в страната е зает в този бизнес. 

Правителството подкрепя сектора и с приоритетното ваксиниране на жителите от островите, които привличат масовия международен туризъм, така че да даде гаранции за безопасното и приятно преживяване на гостите. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Панов и Касимова са "за" зеления сертификат, но "против" закъснялото му въвеждане

Кандидат-президентската двойка призова гражданите да се ваксинират

На 21 години е починал певецът Денис Теофиков

Той беше един от популярните попфолк изпълнители

От 25 октомври центърът за ваксинация в "Пирогов" ще работи до полунощ

За бързите антигенни тестове ще се плаща само такса 10 лв. за вземане на пробата

Наследникът на Хабсбургите, който иска да влезе в света на F1

24-годишният Фердинанд спечели "24-те часа на Льо Ман" и иска да пробие на най-високо ниво

Почина бившият генерален директор на БНТ Кирил Гоцев

Кирил Гоцев беше професионален фотограф и дълги години организираше фотопленери на морето, в които участваше със свои изложби

Ясен Григоров: Eдин млад фотограф се връща от Лондон, за да снима Северозапада

Проектът му "Образцов дом" е едно завръщане към детството, към корените на семейството му и към един от най-бедните региони в ЕС

Децата от 1.-4. клас могат да се върнат в училище до 7-10 дни, ще влизат с тестове тип близалки

МОН и МЗ предлагат мярката, Министерството на финансите ще отпусне средства

Корнелия Нинова смята да се ваксинира, когато ѝ "изтекат антителата"

Лидерът на БСП прекара коронавируса два пъти