Какво може да иска човек, прекарал последните 9 месеца в пандемична тревога, в която работните дни се сливат в мрачна безкрайност, срещите с приятели са почти невъзможни, а претоплените остатъци от храна "за вкъщи" са заличили всички спомени за добър вкус?

Гърция знае точния отговор и го показва в страхотна рекламна кампания, дебютирала с откриването на летния туристически сезон.

"Всичко, което искате, е Гърция" - това е слоганът на серия от рекламни клипове с добро чувство за хумор, в които главните герои са европейците, уморени от живота в локдаун.

"Искам да видя слънцето", казва един от тях, докато се опитва да стопли ръцете си на студа в градината си. "Искам да избягам", казва друг човек на ръба на бърнаута. "Искам офис с гледка към плажа", споделя момиче, което току-що е приключило поредна видеоконферентна връзка на фона на заскрежен прозорец.

"Искам естествен тен", "Искам да се отпусна", "Искам спокойствие", "Искам да вкуся истинска храна", "Искам нещо отлежало...".

Всяка от тези реплики е последвана от серия страхотни кадри, които представят всичко привлекателно в Гърция - ярко слънце, райски плажове, великолепна природа, историческо и културно наследство, кулинарни традиции, премиум услуги за туристите, множество възможности за преживявания извън обичайната програма.

Това е най-голямата промоционална кампания на гръцкия туризъм през последните 10 години, казва главният секретар на Националната туристическа организация Димитрис Фрагакис. Тя ще продължи шест месеца и разполага с бюджет от 22,9 млн. евро. Туристическият сектор на Гърция представлява близо 20% от БВП, а един на всеки петима служители в страната е зает в този бизнес.

Правителството подкрепя сектора и с приоритетното ваксиниране на жителите от островите, които привличат масовия международен туризъм, така че да даде гаранции за безопасното и приятно преживяване на гостите.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

ФАРА 2024 ще се проведе в Бургас

Заявки за тазгодишното издание на Фестивала ще се приемат до 18 април

21:24 - 28.03.2024
Важно днес

Радан Кънев: Партия ГЕРБ пожела да има избори и си ги получи

Евродепутатът не смята, че промените в конституцията, могат да доведат до криза

18:31 - 28.03.2024
Важно днес

Сарафов, Гешев и Цацаров са извикани на изслушване в комисията за Нотариуса

Последните трима главни прокурори ще бъдат изслушани във връзка с мрежата около Нотариуса

18:24 - 28.03.2024
Технологии

Сам Банкман-Фрийд беше осъден на 25 години затвор за финансови измами

Фрийд каза пред съда, че съжалява.

17:55 - 28.03.2024
Живот

Бонуси от $75 хил. за всяко родено дете. Как Южна Корея се бори с демографската криза

Компании обещават хиляди долари бонуси за тези свои служители, които решат да станат родители

17:22 - 28.03.2024