Бил ли е наистина Стилиян Петров кандидат на ГЕРБ за кмет на София? Снимка: © Фондация "Стилиян Петров"

Бившият национал Стилиян Петров е бил сред обсъжданите кандидати за кмет на София от ГЕРБ, преди Антон Хекимян да бъде номиниран от Бойко Борисов.

Това потвърди общинският съветник Георги Георгиев пред bTV. Самият Георгиев имаше амбиции за кандидатурата, но призна, че Борисов е търсил човек извън партията заради "умората на хората" от 18-годишното управление на ГЕРБ в столицата.

В интервю за "Дарик радио" Петров не отрече, че това се е случило, но го определи като нещо "несериозно".

"Това е нещо много отговорно, за такива позиции се изискват хора, които знаят и могат да ръководят такива процеси. Аз съм футболен човек. Изградил съм се като спортист. Имам знания за това как се работи във футбола, работил съм и като треньор, и като отговорник във футбола", каза той.

Според неофициалната информация, която се разпространяваше от ГЕРБ, Петров е отпаднал като вариант заради формална причина с липса на уседналост.

Между двата тура на местните избори самият лидер на партията Бойко Борисов обяви, че кандидатът на ГЕРБ за кмет на София Антон Хекимян не е бил първият му избор. Той каза, че е имал друго име предвид, но се е наложило да го смени поради причините, поради които Асен Василев не успя да гласува в Хасково, а именно липса на уседналост и липса на регистрация в София. "Затова стана така спешно и така се получи", обясни Борисов и добави, че "хич не се ядосва".

Оказва се, че думите на Борисов са само частично верни. Петров наистина е от Монтана, но от отговора му пред Дарик радио излиза, че той не е имал и няма аспирации нито към кметския пост, нито към политиката.

В момента Стилиян Петров е част от екипа на Димитър Бербатов, който се бори за пълна промяна в БФС.

Интересното е, че в избрания през 2021 г. Изпълком на БФС членува кмет на ГЕРБ - Даниел Панов от Велико Търново.

Той призова държавните институции да поемат отговорност за безобразията във футболната асоциация и нарушенията на закона от страна на висши функционери в нея.

"Да си поемат отговорностите, както ние заставаме с лицата си, за да се борим за по-добро развитие на българския футбол. Заставаме с имената си да защитаваме интересите на българския футбол. Тези хора (БФС) няма да поемат отговорност, защото все още си мислят, че работят добре за българския футбол", каза той.

Петров посочи, че в БФС работят "хора, зависими от заплати - ако не са на тези позиции, остават на улицата" и хора, "които са показали, че не могат да ръководят дори личния си живот".

"Единственото, което излиза е корупцията, уреждане на мачове, репресията към клубовете, недобре работещата система. Подготовката на футболистите изостава от това, което се изисква в най-големите първенства. Футболистите идват неподготвени. Аз имах шанса да изляза много млад и разбрах какво означава да се бориш за мястото си и за професионализъм. Когато не си на ниво, идва следващият, а в България това се превръща в даденост", каза още Петров.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

След пауза от няколко месеца в ИСУЛ отново се правят костно-мозъчни трансплантации на деца

5-годишно дете е било оперирано и вече е изписано от болницата

13:17 - 02.05.2024
Важно днес

"Хамас" не хареса предложението за прекратяване на огъня, но преговорите продължават

"Хамас" е скептична към израелското предложение

10:36 - 02.05.2024
Важно днес

Десетки хиляди отново протестираха в Грузия, след като парламентът придвижи спорен закон

Недоволството около спорния закон за "чуждестранни агенти" в Грузия продължава

09:40 - 02.05.2024