Хари и Меган Маркъл едва не са катастрофирали след гонка с папараци Снимка: © Getty Images

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл се оплакаха от пореден епизод на тормоз от страна на папараци, който едва не е довел до автомобилна катастрофа.

Според говорител на семейството, гонката е продължила повече от 2 часа, след като двамата присъстваха на церемония в Ню Йорк. На нея Маркъл получи отличието "Жена с визия" от неправителствена организация в подкрепа на правата на жените.

Това, което се е случило след приключването на събитието, е описано от тях като "почти катастрофално" преследване по улиците на града.

"Това безмилостно преследване, продължило над два часа, доведе до множество почти катастрофални инциденти с други водачи на пътя, пешеходци и двама служители на полицията в Ню Йорк", се казва в съобщението.

В автомобила на семейството се е возила и майката на Меган - Дория Рагланд.

"Да бъдеш публична личност предполага определено ниво на обществен интерес, но това никога не бива да се случва за сметка на безопасността на когото и да е", посочват от екипа на херцозите на Съсекс.

Семейството се обръща и към медиите с критика, че разпространението на подобен тип снимки само "окуражава една практика, която изключително много нарушава личното пространство и е опасна за всички засегнати".

Появата на Хари и Меган на церемонията беше първата им публична поява след коронацията на крал Чарлз III, на която принцът присъства без съпругата и децата си - и то само за официалната част в Уестминстърското абатство.

Той отлетя за Лос Анджелис броени часове по-късно, за да бъде със семейството си на рождения ден на сина си Арчи (6 май).

Описанието на инцидента в Ню Йорк от 17 май навява доста неприятни аналогии с катастрофата през 1997 г., която отне живота на майката на принц Хари - лейди Даяна.

Тогава автомобилът ѝ беше преследван от папараци в Париж през нощта, а шофьорът ѝ катастрофира при опит да избяга през тунел край Сена.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024