"Хари Потър" става сериал, а "Игра на тронове" ще има още една предистория

Историята на Хари Потър се насочва към малкия екран. Max, новата стрийминг услуга на Warner Bros. Discovery, обяви официално в сряда, че разработва телевизионен сериал по романите на британската писателка Дж. К. Роулинг.

"Радваме се, че ще дадем възможност на зрителите да открият Хогуортс по съвсем нов начин. Хари Потър е културен феномен и е ясно, че има такава трайна любов и жажда за света на магьосниците", каза в изявление Кейси Блойс, председател и главен изпълнителен директор на съдържание в HBO и Max.

Сериалът ще бъде адаптация на поредицата от бестселъри, която се състои от седем книги, публикувани между 1997 и 2007 г. По тях бяха реализирани и успешни филми в осем части.

Предстоящият сериал "ще включва нов актьорски състав, който ще води ново поколение фенове, изпълнен с фантастични детайли, обичани герои и драматични места" от света на Хари Потър. Все още няма информация за приблизителната дата за пускането му.

Дж. К. Роулинг ще бъде изпълнителен продуцент на проекта.

"Ангажиментът на Max да запази целостта на книгите ми е важен за мен и с нетърпение очаквам да бъда част от тази нова адаптация, която ще позволи дълбочина и детайлност, каквито дава само дългият телевизионен сериал", посочва тя.

Всеки от сезоните ще бъде посветен на една от книгите на Роулинг, като планът е поредицата да се развива в продължение на 10 години.

Други нови сериали, които ще се появят в стрийминг платформата Max (сега HBO Max), включват нова предистория на "Game of Thrones" (Игра на тронове), озаглавена "A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight". Изпълнителен продуцент ще е авторът на бестселър книгите Джордж Р.Р. Мартин.

Действието на сериала ще се развива 100 години преди събитията в "Игра на тронове", във време, когато линията Таргариен държи Железния трон. Историята ще се фокусира върху "млад, наивен, но смел рицар" и неговия оръженосец.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поведе на първия тур на президентските избори в Северна Македония

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024