Ангела Меркел вече не е канцлер на Германия, но образът й продължава да "вдъхновява" рекламистите. Този път обаче Меркел не е олицетворението на властта или "Мамчето" на германската политика.

Сега тя е в ролята на човек, прекарал последните 16 години от живота си в денонощен и всекидневен работен режим, а сега ще трябва да реши какво да прави с безкрайното си свободно време. 

IKEA и още няколко брандове решиха да ознаменуват края на епохата "Меркел" с импровизирани рекламни кампании. 

Шведският мебелен гигант отдаде чест на бившия канцлер, като пусна реклама за намалената цена на един от класическите си фотьойли STRANDMON

"Най-после вкъщи", пише върху снимката, което показва как "двойничка" на Ангела Меркел, облечена в един от типичните й костюми, гледа през прозореца от дома си и държи новото управление под око.

Снимката е придружена и с фразата: "Би ли ми подал бинокъла за опера, за да видя дали Олаф вече се справя?" (Меркел и съпругът й са запалени почитатели на класическата музика и често посещават постановки). 

 "Човекът от маркетинг-отдела на IKEA заслужава повишение!", пише в един от коментарите във Facebook-профила на германското подразделение на компанията. 

"Наистина добър меркел-тинг", пише друг коментиращ.

Визията е публикувана и в печатните издания на два от най-големите всекидневници в Германия - Зюддойче Цайтунг и Франкфуртер Алгемайне Цайтунг. Автори на рекламата са Thjnk Berlin

Stern показва и още една рекламна кампания, която е публикувана в деня на изборите 26 септември - тогава вече беше ясно, че Германия ще има нов канцлер. 

Строителният хипермаркет toom използва най-отличителния й жест, за да привлече вниманието към ръкавиците си. 

"За всички, които най-после имат време за градината", пише в съобщението. "Първо да гласуваме, а след това - в градината". 

Astra също използва този образ в една от рекламите си на тъмна бира преди дни. 

Дори производителите на мляко от баварските Berchtesgadener Land се възползваха от историческия момент със свой рекламен транспарант с надпис "Tschuss Mutti. Gönn dir!" ("Чао, Мути, забавлявай се!"). 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

За първи път от 30 г. жена оглави правителството на Франция

Елизабет Борн - "работохолик", технократ и лице на социалната реформа на Макрон

Ще саботира ли Едроган разширяването на НАТО или ще го изтъргува?

Възможно е турският президент да поиска нещо срещу промяната на позицията си

Дигитализацията в университетите не може да чака

Целта на дигитализацията във висшето образование е да го направи модерно, достъпно, гъвкаво и по-ефективно. Това е процес, в който бизнесът и по-точно технологичните компании, трябва да застанат рамо до рамо с ръководствата на университетите

И Швеция тръгва към НАТО

Шведското правителство обяви решение да подаде кандидатурата си за членство в НАТО

Костов: При Станишев "Лукойл" спря да плаща данъци

Той посочи три начина, по който може да ѝ се противодейства

Слави Трифонов: "Продължаваме промяната" много често правят каквото си искат

ИТН изрази недоволство от липса на диалог с коалиционните партньори