Instagram ще разшири функцията си Link Sticker, така че всички потребители ще могат да споделят връзки към външни сайтове през Instagram Stories.

Решението идва, след като платформата беше дала тази възможност само за корпоративни профили или за потребители много голям брой последователи. Най-често те я използваха за пренасочването на хора към външни сайтове с различно съдържание - от продуктова информация, през новинарски статии или абонамент за услуги.

Компанията посочва, че споделянето на линкове би била от полза на всички хора с акаунти в Instagram.

"Взехме това решение, след като се вслушахме в обратната връзка от общността за значението, което тази функция ще има за автори и бизнеси, независимо от размера им, така че те да могат да растат по същия начин като по-големите акаунти", се казва в позиция на Instagram.

Link Sticker може да се използва с избора на стикер от горното навигационно меню, когато се споделя снимка или видео в секцията Story.

В него се попълва избраният линк и се натиска Done. След това стикерът може да се разположи на място по избор на потребителя в съответното Story.

Досега Instagram отказваше да разшири достъпа до тази опция заради опасения, че тя може да се ползва безконтролно за разпространение на дезинформация или за публикуване на спам.

Сега платформата въвежда ново правило и ще блокира тази функция при акаунти, които са докладвани за злоупотреби при споделяне на линкове.

Instagram продължава да не разрешава на потребителите да поставят директни линкове към външни страници в коментарите към традиционните си публикации.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Су-25 се разби край полигона в Безмер

Инцидентът се е случил при тренировъчен полет

Министерството на отбраната обеща зимни облекла за украинската армия

Не става ясно обаче какви точно са облеклата, откъде ще бъдат набавени те и дали са официално поискани от украинската страна

Интерконекторът с Гърция най-после получи Акт 16

На 1 октомври България ще може да получава азерски газ по връзката с Гърция

Отнета от руски олигарх суперяхта беше продадена за 37 млн. долара

Суперяхтата, която разполага с шест палуби, басейн и киносалон, вече е собственост на неизвестен купувач.

Държавата опита да продаде кораба "Vera Su", но високата му цена не привлече кандидати

Първият опит на държава да продаде на търг кораба "Вера Су", който преди година заседна край Камен бряг, се оказа неуспешен

Дезинформация за 200 млн. европейци: "Мета" и журналисти разкриха руска мрежа за пропаганда

Мрежата е най-голямата досега от началото на войната. Имитиращи сайтове на медии, руски посолства и стотици долари за реклама на пропаганда

Меркел се появи с предупреждение: "Путин не блъфира с ядрената заплаха"

SDZ: "Меркел се въздържа да коментира актуални проблеми - вероятно защото част от тях са резултат и на собственото ѝ управление"

Над 80% от блоковете в София нямат мълниезащита

Инсталациите са отстранявани по време на покривни ремонти