Истинската звезда от "Терминалът" почина след 18 години на летище „Шарл де Гол“ в Париж Снимка: © Getty Images

През 2004 г. Том Ханкс се прочу с ролята си на бивш български зет, който се е озовал на американско летище. Филмът беше "Терминалът", негов режисьор - Стивън Спилбърг, а в актьорския състав влизаха още Катрин Зита Джоунс, Стенли Тучи и Зоуи Салдана.

“Терминалът” разказва историята на Виктор Наворски, който идва в Ню Йорк от Източна Европа. Докато лети към Америка, в неговата родна страна става военен преврат. Изоставен на международното летище "Джон Кенеди" с невалиден паспорт и без да знае езика, той не може да влезе в САЩ и трябва да живее известно време на летището, докато войната в родината му свърши.

Истинската звезда в тази история е Мерхан Карими Насери. „Терминалът“ се базира на трагичната история на живота на иранец, живял 18 години на летище „Шарл де Гол“ в Париж. Сега Насери е мъртъв.

Според съобщението на френското летище, Насери е починал след инфаркт на терминал 2F на летището. Полицията и медицинският екип не са могли да го спасят, се казва още в него.

Твърди се, че Насери е роден през 1945 г. Той е живял на Терминал 1 на парижкото летище от 1988 г. до 2006 г., тъй като първоначално не е имал документи за пребиваване. Говори се дори, че е отказал нов паспорт от френските власти.

Години наред той спи на червена пластмасова пейка. Насери се сприятелява с работници на летището, използва душовете на персонала и пише дневник, чете вестници или просто наблюдава минаващите пътници. Персоналът на „Шарл де Гол“ му дава прякора „лорд Алфред“.

През 2006 г. Насери беше хоспитализиран и след това живееше в квартира в Париж. Върнал се на летището в седмиците преди смъртта си, казва служител на летищните власти, цитиран от френските медии.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Галерии и музеи са с вход свободен тази вечер в София - Вижте пълната програма

На 18 май 2024 г., събота, София се присъединява към европейския празник с нощна програма в повече от 50 музея и галерии.

09:05 - 18.05.2024
Важно днес

Борисов "помирил държавата със сглобката", за да не стане като в Словакия

Симеон Дянков се оказа изненадващ гост на предизборна кампания на ГЕРБ

18:53 - 17.05.2024
Технологии

А1 спечели четири отличия във вечерта на наградите 

Кампанията "Интернет за всички" за безопасна интернет среда за децата също получи приз

17:37 - 17.05.2024
Живот

На тъмно: Сърбия подари знакова сграда на зетя на Тръмп, за да построи хотел

Властите твърдят, че не са продавали, а са отдали терена под наем за 99 години

16:44 - 17.05.2024