Измамницата Ана Сорокин се опитва да възстанови имиджа си - с нов подкаст Снимка: © Getty Images

От месеци животът на Анна "Делви" Сорокин е леко предвидим. Тя е под домашен арест в апартамента си в Манхатън и разполага с много свободно време. Затова решава да се избави от скуката в своето ежедневие, като реши да се заеме с ново начинание - правенето на подкаст.

За новото хоби на измамницата, по чиято история Netflix направи сериала "Inventing Anna", разказва "Асошиейтед прес". Сорокин изглежда иска да промени публичния си образ, за да се отърси от репутацията си на мошеничка, като започне своя подкаст, озаглавен "Шоуто на Анна Делви".

"Толкова много хора са станали известни с лошо и са успели да го превърнат в нещо различно", споделя тя пред изданието.

"Аз съм под домашен арест 24/7. Позволено ми е да излизам само за процедури, свързани с предсрочното ми освобождаване, за проверка от миграционните власти или за спешни медицински случаи", продължава тя.

В продължение на години жената се представя с името Анна Делви и лъже, че е германска наследница, която разполага с доверителен фонд от 67 млн. долара. Успява да измами банки, хотели и приятели, които финансират луксозния ѝ начин на живот. Тя измъква около 200 хил. долара от инвеститори, докато се представя за фалшива наследница и дори твърди, че е дъщеря на дипломат или петролен барон.

Сорокин беше арестувана в края на 2017 г. и осъдена през 2019 г. по множество обвинения за кражби и измами. Присъдата ѝ е до 12 години лишаване от свобода. След като излежа три от тях, германската гражданка беше пусната под домашен арест, тъй като срещу нея тече и процедура, която може да я депортира.

Сега се възползва от времето, прекарано у дома, като започва седмична поредица от подкастове, в която се надява да разкаже своята версия на историята, като дори ще разговаря с различни експерти и извесни личности, сред които моделът Емили Ратайковски, актрисата Джулия Фокс и авторката Отеса Мошфег.

Измамницата Анна Сорокин

Измамите на Сорокин вдъхновиха сериала на Netflix "Inventing Anna", който беше номиниран и за награда "Еми". Нейната роля беше изиграна от Джулия Гарнър, а самата тя е била консултант в продукцията, но не е имала "никакъв контрол" върху крайния продукт.

"За да кажа, че съм нов човек, би означавало да призная, че нещо не е било наред с мен от самото начало. Просто бях млада. Допуснах някои грешки. Опитвам се да се поуча от тях", разкрива Анна.

Докато е в затвора, броят на феновете ѝ нараства. Внимание привлича дори изложбата "Освободете Анна Делви", в която са представени нейни рисунки, както и творби на други художници, които е притежавала. Оттогава насам Сорокин се опитва да продава свои рисунки, направени само с обикновен молив, за суми до 25 хил. долара.

Подкастът ѝ дава възможност да си върне контрола върху разказа и това е нещо, което тя е обмисляла да направи от известно време.

"Исках да започна да записвам (подкаста) още, докато бях в затвора. По телефона, защото знаете, че някои рапъри записват цели албуми, докато са в затвора. Аз си казах: "Защо да не запиша подкаст?", спомня си Анна.

Тя така и не успява да го направи, защото според компанията, която иска да процудира подкаста ѝ, това е "логистично трудно". Що се отнася до времето, прекарано зад решетките, Сорокин нарича този период - "трансформиращо преживяване", като казва, че вече не е човекът, който е бил арестуван през 2017 г.

"Изминаха пет години, малко повече от пет години, откакто ме арестуваха. Така че, аз просто се промених. Научих толкова много", признава Анна.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024