Какво е „Операция плюшено мече" и как можем почти без усилие да се включим в инициативата ѝ Снимка: © Coca Cola

Немалка част от академично и кариерно успешните личности по света идват от сравнително бедна среда. Дали защото образованието не им е било гарантирано, или защото са намирали утеха в знанието на различни нива, тези деца не просто са били трудолюбиви, а са посвещавали цялото си свободно време и амбиция на това да учат и да бъдат по-добри.

Пример е основателят на безплатната платформа за учене на езици Duolingo, Луис фон Ан. Той е предприемач и преподавател в катедрата по компютърни науки в университета Карнеги Мелън в Питсбърг. Фон Ан е отраснал в Гватемала, една от най-бедните и най-малките държави в Централна Америка. В TED лекцията си от тази година фон Ан разказва как благодарение на приемното му семейсто, което инвестира в образованието му, той успява да положи основите на последващите си кариерни постижения.

Няма как лесно да разпознаваме скритите таланти като Луис фон Ан, нито ще е честно.

Онова, което можем да направим, обаче е да се включим към някоя дарителска инициатива. Коледа е добро време за това.

Какво е „Операция плюшено мече" и как можем почти без усилие да се включим в нея

За една такава смислена инициатива ни подсеща екипа на Coca-Cola, в подкрепа на Операция плюшено мече". Едноименната организация ръководи най-мащабната коледна кампания у нас, свързана с целогодишна менторска програма "Скритите таланти на България". Програмата е насочена към деца и младежи, лишени от родителски грижи или в риск, които искат да се развият професионално.

Чрез "Скритите таланти на България" децата имат шанс да влязат в университет или да се квалифицират и да започнат работа. Участниците получават достъп до частни уроци, работа с личен ментор, психологическа подкрепа, материали, учебници, техника, пособия, екипировка, квалификационни и други образователни курсове и възможности, стипендии, стажове, семестриални такси, общежитие и всичко, което може да им е необходимо, за да си стъпят на краката и да се реализират професионално.

За 7 години през програмата са минали над 60 младежи, от които 13 приети студенти. Няколко от тях вече работят и се издържат самостоятелно, а един от тях издава втората си авторска книга в национален мащаб и има три реализирани изложби.

Как да подкрепим „Операция плюшено мече" с помощта на Coca-Cola

Ако обичате Coca-Cola или други напитки на компанията, ще се зарадвате да научите, че вече сте изминали половината път. Остава ви да свалите мобилното приложение Coca-Cola App, с което, след регистрация, може да трупате точки като вкарвате кодовете си от капачките.

Coca-Cola планира да дари 40 хил. лева на „Операция плюшено мече" при натрупани 2500 точки от всички потребители в приложението.

Освен това при първото вкарване на код от капачка участвате в томбола за награди. Когато играете игри в приложението също трупате точки.

Продължителността на активацията е до 28 декември.

Коледното градче на Coca-Cola и кампанията „Един Дядо Коледа не стига"

Паралелно с инициативата този месец в България се провежда и работилницата за добрини на Сърдечния Дядо Коледа чрез Коледното градче на Coca-Cola, което изненада жителите и гостите на няколко града у нас.

Датите във всеки град може да видите тук.

Коледно градче Кока Кола

В Коледното градче всеки посетител има възможност да изработи коледна играчка за себе си или свой близък, като дари малка сума по свой избор в полза на „Операция плюшено мече".

А с призива #споделямедоброто като посланници на кампанията се включват тв водещият Ники Кънчев, певицата Дара Екимова и актрисата Луиза Григорова-Макариев.

Coca Cola Плюшено мече

* Съдържанието е предоставено от Coca-Cola.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024
Важно днес

Руска атака в Харковска област, ранени са най-малко 8 деца

Ударите са били срещу град Дергачи, поразени са жилищни сгради

19:43 - 02.05.2024
Важно днес

Байдън след безредиците: Всеки има право да протестира, но не и да сее хаос

Президентът на САЩ заяви, че няма промяна на позицията му за войната в Близкия Изток

18:27 - 02.05.2024
Живот

Войната между TikTok и UMG приключи. Музиката на Адел, Дрейк и други артисти се връща в платформата

Музиката на най-големите изпълнители в света се завръщат в TikTok

17:35 - 02.05.2024
Важно днес

Макрон не изключи изпращане на войски в Украйна, ако Русия пробие фронтовите линии

Пред изданието "Economist" френският президент отново подкрепя идеята, че трябва да се обмисли изпращането на сухопътни войски в Украйна

15:10 - 02.05.2024