Кание Уест повери YEEZY на спорния руски дизайнер Гоша Рубчинский

Рапърът Кание Уест отново привлече внимание към себе си, след като обяви, че руският дизайнер Гоша Рубчинский ще е новият творчески директор на YEEZY.

Брандът на Уест носеше милиарди от продажби благодарение на колаборацията му с adidas, но през 2022 г. той изгуби почти всички свои големи партньори заради скандала с разпространението на антисемитски конспиративни теории и поредица от обидни послания в Twitter.

Името на Гоша Рубчинский също бе съпътствано от сериозен репутационен проблеми през последните години.

Въпреки това Уест го обявява за "легендарен дизайнер", а привличането му е определено като "исторически момент в историята на дизайна".

Рубчинский се занимава с мода още от 2008 г., като имаше партньорства си с няколко големи марки като Burberry, Sergio Tacchini, Dr Martens, Levi's и др. Най-голяма популярност получи през 2018, когато заедно с adidas разработи линия, посветена на Световното първенство в Русия.

В пика на популярността си обаче той беше замесен в скандал, след като 16-годишно момче обяви, че е било принуждавано от Рубчинский да му изпрати свои голи снимки.

  • Екипът на дизайнера отхвърляше обвиненията, като твърдеше, че всичко се е случило в рамките на процедура за кастинг на модели и че момчето е поискало да участва в нея.
  • Съобщението, в което Рубчинский предлага на тийнейджъра да се снима в банята, било изпратено само защото момчето е казало, че не е само вкъщи и не е удобно да изпрати други свои снимки.

Въпреки че не се стигна до наказателно дело, личната репутация на Гоша Рубчинский пострада от съмненията.

Досега директор на дизайна в YEEZY беше бившият ръководител на подразделението на Nike за планинарска екипировка Нур Абас.

Новината за привличането на руснака към YEEZY дойде на фона на очакванията за издаването на най-новия албум на Кание Уест в заедно с Ty Dolla $ign - "Vultures".

В основния сингъл рапърът прави препратка към скандалите с лирики в типичния му безпардонен стил: "Как така съм антисемит? Току-що ***** една еврейска к*чка, току-що ***** Скутър" (има предвид бившия си музикален продуцент Скутър Браун, който е от еврейски произход).

Рубчинский е работил и по дизайна на корицата на Vultures.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

От "Корал" до Пашата: Скандалът с документите на Кирил Петков и взаимните обвинения

Кирил Петков замеси Румен Николов-Пашата в скандала с предполагаемите фалшиви подписи

10:29 - 29.04.2024