Kaufland пуска нови касови бележки - групата пести 30 тона пластмаса годишно

Kaufland България въвежда дълготраен син касов бон като част от стратегията си Reset Plastic, целяща да намали екологичния отпечатък от дейността на търговската верига.

Новите касови бележки влизат в употреба във всички хипермаркети в страната от началото на март. Термохартията им е сертифицирана по международния FSC стандарт, като касовият бон е произведен без никакви химически багрила. Той е устойчив на слънчева светлина и може да бъде запазен за дълго време, без опасност да избледнее.

Освен това е водоустойчив и маслоустойчив на влиянието на различни продукти в потребителската кошница. Може и да се изхвърля разделно с хартията и да бъде рециклиран, за разлика от широко използваната хартия за касови апарати.

Смяната на хартията води и до смяна на опаковките за касовите ролки хартия, които до момента бяха от фолио. Само с този ход групата Schwarz, част от която е Kaufland, ще спести употребата на 30 тона пластмаса годишно.

Kaufland България води последователна и устойчива политика за корпоративна социална отговорност под мотото „Действията носят промяната“ и новият касов бон е поредната стъпка от нея. Компанията използва енергийно ефективни технологии, развива „зелена“ логистика и намалява употребата на пластмаса.

Kaufland България е пазарен лидер с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лева и е един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6000 служители. Хипермаркетите в цялата страна са 60, намиращи се в 34 града, а в някои от тях се предлагат повече от 20 хиляди артикула. От 2006 г. досега компанията е стимулирала националната и регионалната икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лева.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Таксата от 5 евро за вход във Венеция предизвика объркване и изкара местните на протест

Венеция въведе такса за туристите си. Недоволни обаче се оказаха местните жители

13:46 - 26.04.2024
Важно днес

Депутат от ГЕРБ-СДС подаде оставка, за да стане областен управител

На негово място ще влезе русенски хореограф

13:19 - 26.04.2024
Култура

„Диамантеното око“ разказва реалната история на Лейди Смърт, която убива 319 нацисти

Истинска история за млада библиотекарка, която се превръща в най-смъртоносната снайперистка през Втората световна война

12:56 - 26.04.2024
Текстове от партньори

Kaufland спестява над 11 млн. кг. хранителни отпадъци

10:38 - 26.04.2024
Кино и сериали

Игра на сериали или защо вече нямаш нужда от паролата на гаджето си

С ТВ план от А1, сами дирижирате сърфирането из различни абонаменти за стрийминг и развлекателни дигитални услуги

10:37 - 26.04.2024