Kaufland България въвежда дълготраен син касов бон като част от стратегията си Reset Plastic, целяща да намали екологичния отпечатък от дейността на търговската верига.

Новите касови бележки влизат в употреба във всички хипермаркети в страната от началото на март. Термохартията им е сертифицирана по международния FSC стандарт, като касовият бон е произведен без никакви химически багрила. Той е устойчив на слънчева светлина и може да бъде запазен за дълго време, без опасност да избледнее.

Освен това е водоустойчив и маслоустойчив на влиянието на различни продукти в потребителската кошница. Може и да се изхвърля разделно с хартията и да бъде рециклиран, за разлика от широко използваната хартия за касови апарати.

Смяната на хартията води и до смяна на опаковките за касовите ролки хартия, които до момента бяха от фолио. Само с този ход групата Schwarz, част от която е Kaufland, ще спести употребата на 30 тона пластмаса годишно.

Kaufland България води последователна и устойчива политика за корпоративна социална отговорност под мотото „Действията носят промяната“ и новият касов бон е поредната стъпка от нея. Компанията използва енергийно ефективни технологии, развива „зелена“ логистика и намалява употребата на пластмаса.

Kaufland България е пазарен лидер с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лева и е един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6000 служители. Хипермаркетите в цялата страна са 60, намиращи се в 34 града, а в някои от тях се предлагат повече от 20 хиляди артикула. От 2006 г. досега компанията е стимулирала националната и регионалната икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лева.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Соноя Мидзуно влиза в най-голямата си роля досега

Едно от атрактивните лица, които ще гледаме в "Домът на дракона"

България ще купи само един танкер с LNG за октомври

 "За ноември и декември не намерихме слотове"

Русия е изгубила "половината от авиацията на Черноморския флот" след взривовете в Крим

Путин назначи нов командир на Черноморския флот след провалите

Линда Еванджелиста отново блести във Vogue, но белезите от травмата остават по тялото ѝ

"Имам разрези по цялото тяло. Имах конци. Носих компресиращи дрехи под брадичката си. Цялото ми тяло беше здраво стегнато в продължение на 8 седмици - нищо не помогна"

„Захарни заводи“ Горна Оряховица празнува 110-години от основаването си

Компанията е най-дълго функциониращият и голям производител на захар и захарни изделия в страната

Татуировки "White Power" и "Кръв и чест": Как DAZN отмени мач на български боксьор

Иван Николов трябваше да се бие срещу английския рапър KSI, но неонацистките надписи по тялото му доведоха до провал

Ивайло от Банишора и 28-метровата витрина на бъдещето

28,80 метровата витрина в Kaufland Банишора е сертифицирана от TÜV

Сменено е цялото ръководство на ДФ "Земеделие"

Бившият директор изкара на поста си само 5 месеца