Kaufland България въвежда дълготраен син касов бон като част от стратегията си Reset Plastic, целяща да намали екологичния отпечатък от дейността на търговската верига.

Новите касови бележки влизат в употреба във всички хипермаркети в страната от началото на март. Термохартията им е сертифицирана по международния FSC стандарт, като касовият бон е произведен без никакви химически багрила. Той е устойчив на слънчева светлина и може да бъде запазен за дълго време, без опасност да избледнее.

Освен това е водоустойчив и маслоустойчив на влиянието на различни продукти в потребителската кошница. Може и да се изхвърля разделно с хартията и да бъде рециклиран, за разлика от широко използваната хартия за касови апарати.

Смяната на хартията води и до смяна на опаковките за касовите ролки хартия, които до момента бяха от фолио. Само с този ход групата Schwarz, част от която е Kaufland, ще спести употребата на 30 тона пластмаса годишно.

Kaufland България води последователна и устойчива политика за корпоративна социална отговорност под мотото „Действията носят промяната“ и новият касов бон е поредната стъпка от нея. Компанията използва енергийно ефективни технологии, развива „зелена“ логистика и намалява употребата на пластмаса.

Kaufland България е пазарен лидер с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лева и е един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6000 служители. Хипермаркетите в цялата страна са 60, намиращи се в 34 града, а в някои от тях се предлагат повече от 20 хиляди артикула. От 2006 г. досега компанията е стимулирала националната и регионалната икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лева.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Делян Пеевски получи бустерна доза от медсестрата на Борисов

"Категорично подкрепяме ваксинацията"

Ефектът на Covid-сертификата: Как ваксинирането се ускори за един ден

21 октомври е довел до почти 4-кратно увеличение на поставените дози ваксини

Иван Костов: Партиите са в плен на зловреден популизъм за Covid-мерките

"При това положение трябваше твърдо да се затвори всичко, за да продължат учениците да ходят на училище"

Кацаров след призивите за оставка: Налагам Covid-сертификата, за да спася животи - няма алтернатива

"Правя го с нежелание, но да сте чули тези, които искат оставката ми, да са предложили алтернатива?"

Всички са против покупката на "Нюкасъл" от принц Бин Салман: "Какво ли си мисли вдовицата на Хашоги"

Политици, организации и клубове протестират, феновете на тима се радват

Хората не са луди, политиците са некадърни

Ваксинационната кампания най-после помръдна от дъното - но не заради малодушието на партийните лидери

Прокуратурата разследва кой е авторът на снимката „Pi Ar Sevi Boiko”

Държавното обвинение разследва човека, който засне Гешев да си пише със Севделина Арнаудова - заплашен е със затвор или глоба