Кой е мъжът с расото, който се хвърли с кръст срещу Кирил Петков пред президентството

Петима полицаи бяха нужни, за да овладеят мъж с черно расо и златен кръст в ръка, който се втурна да анатемосва Кирил Петков пред сградата на президентството при връщането на мандата от акад. Николай Денков.

Мъжът се представя като "иподякон" (църковен помощник, който не е свещеник), но връзката му с православната църква не е причината, поради която е излязъл на площада. А сцената на "Дондуков" 2 не е първата му провокация срещу "Продължаваме промяната".

Атанас Стефанов е бивш кандидат за депутат на проруската партия МИР, като през март 2023 г. се прочува с "подвига" си да свали украинското знаме от балкона на Столична община и да го хвърли на земята с викове "Вън украинските фашисти". В същата предизборна кампания пресреща Асен Василев на партийна проява на ПП в Пловдив и решава да му "подари" женско бельо, оцапано в червена боя.

Стефанов се представя за председател на гражданско сдружение "Приятели на Русия и православния свят" - организация, създадена през 2002 г. от покойния вече старозагорски художник Христо Танев (в регистъра на неправителствените организации няма информация за смяна на ръководството на сдружението). В други свои публикации той говори от името на неизвестния "Български народен събор".

Стефанов е и редовен участник е в шествията за "мир и суверенитет" и в забранения поход на "Безсмъртния полк" на 9 май, когато вървеше рамо до рамо със свещеник и с представител на БСП-София под червеното знаме със сърп и чук на СССР.

На 20 май - отново в подрасник - той се появи и на шествието на "Възраждане" и русофилите, което кулминира с хвърлянето на червена боя по сградата на Европейската комисия и символичното горене на хартиени долари.

В друг "пърформанс" Стефанов пресреща депутата Радостин Василев пред сградата на БТА точно след като публикува записа от заседанието на "Промяната", ръкува се с него и пита: "Докога ще ги търпим" и нарича ПП-ДБ и ГЕРБ "коалиция на войната".

Стефанов демонстрира близост както с Елеонора Митрофанова, с която не пропуска случай да се снима през последните няколко години, така и с бившия руски посланик Анатолий Макаров - както се вижда в профила му във Facebook.

През 2019 г. той е посетил и икономическия форум в Санкт Петербург - по същото време, в което и президентът Румен Радев присъстваше на събитието и се срещна с Владимир Путин.

Тогава в Русия Стефанов се е снимал с говорителката на Сергей Лавров Мария Захарова, бившият германски канцлер Герхард Шрьодер, френската националистка Марин льо Пен и други хора от обкръжението на властта в Кремъл - включително патриарх Кирил.

През декември 2019 г. Стефанов се оказва и сред журналистите на годишната пресконференция на Владимир Путин и рещава да му подари икона на Св. Иван Рилски и сурвачка.

Пред BGOnAir той обяснява, че искал Путин да даде 2 млрд. долара "като за начало", за построяване на българо-руски храм в София и за "довършване на енергийните проекти".

Тогава той се представя за журналист от несъществуваща агенция bulpress.bg.

Сайтът Faktor.bg обръща внимание и на друга интересна подробност при скандала със Стефанов в Русия - мъжът и синът му няколко пъти се оказват на церемонии на Румен Радев, в които детето се снима с президента, докато му подарява икона или портрет на Левски.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Заловиха 402 кг. хероин на стойност 16 млн. лв. на "Капитан Андреево" (Обновява се)

По информация на в. "Сега" пратката в била открита в тир, който превозва матраци.

11:08 - 20.04.2024
Живот

Тейлър Суифт и разбитите сърца, или какво казват терапевти за 5-те фази на скръбта

Скръбта в действителност е по-малко предвидима

11:05 - 20.04.2024
Важно днес

Със 75 км/ч. над допустимата скорост е шофирал убиецът на треньора Ферарио Спасов

Футболният треньор Ферарио Спасов (61 г.) загина в катастрофа край Велико Търново през ноември миналата година.

10:23 - 20.04.2024
GEN Z дневници

VOL.18: 40 години България на Еверест, каква република сме всъщност, Грузия с урок по бунт

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на "Булевард България"?

09:57 - 20.04.2024
Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024
Живот

Вайбът е в детайла: Япония и стрийт еклектиката на чувства и цветове

И тук, в началото на пролетта, ще празнуваме Япония, Страната на изгряващото слънце с това специално събитие.

09:05 - 20.04.2024