Крал Чарлз лишава Хари и Меган от дома им във Великобритания Снимка: © Getty Images

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл са помолени да "освободят" дома си във Великобритания. Предложението резиденцията им Фрогмор котидж вече да не бъде тяхна е одобрено от крал Чарлз.

Говорител на херцога и херцогинята на Съсекс заяви, че е отправено искане двойката да се откаже от къща от 17-ти век, която се намира близо до замъка Уиндзор в Бъркшир.

Имотът разполага с 10 спални в двора на замъка Уиндзор в Бъркшир и беше подарък на кралската двойка от покойната кралица Елизабет Втора.

Принц Хари и Меган ремонтираха имота през 2018 г., като това им струваше около £2,4 млн. паунда. Разходите първоначално бяха покрити от данъкоплатците чрез Суверенната безвъзмездна помощ, преди да бъдат изплатени изцяло от херцога.

Бъкингамският дворец все още не е коментирал искането. В момента Хари и Меган живеят в Калифорния с двете си деца - Арчи и Лилибет. Те напуснаха живота и работата като кралски особи през 2020 г. и емигрираха от Великобритания.

Ако двамата се съгласят с искането и освободят британската резиденция, това може да породи ново напрежение между двойката и кралското семейство месеци преди коронацията на Чарлз това лято.

BBC съобщава, че Фрогмор котидж е бил предложен на херцога на Йорк - принц Андрю, който също вече не е висша фигура в семейството. Той се оттегли от обществените си задължения след интервю за приятелството му с осъдения извършител на сексуални престъпления срещу деца Джефри Епстийн.

Принц Андрю успя да уреди дело за сексуално посегателство, заведено срещу него от Вирджиния Джуфре за неразкрита сума миналата година, спестявайки му унижението да дава показания в съдебен процес и защитавайки кралското семейство от по-нататъшно увреждане на репутацията.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поведе на първия тур на президентските избори в Северна Македония

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024