Снимка: © Instagram

Бар Рефаели е най-известният и високо платен модел от Израел. Тялото й украсяваше кориците на Sports Illustrated, Vogue, Elle, GQ, Harper's Bazaar, участвала е в рекламните кампании на някои от най-скъпите брандове в козметиката, модата, технологиите и автоиндустрията. 

До 2011 г. Бар беше в сериозна връзка с актьора Леонардо Ди Каприо - днес тя е майка на три деца и съпруга на израелския бизнесмен Ади Езра. Животът й обаче е далеч от мечтите за спокоен живот след края на активната кариера. 

Рефаели се е признала за виновна по делото за укриване на данъци в особено големи размери (24 млн. шекела, около 12 милиона лева), а споразумението с прокуратурата на Израел предвижда майка й - Ципи Рефаели - да влезе в затвора за 16 месеца. Предстои окончателната присъда да бъде потвърдена от Върховния съд.

35-годишната Рефаели може да бъде наказана да плати 2,5 млн. шекела, същата глоба е наложена и на майка й. Манекенката ще трябва да полага общественополезен труд за период от 9 месеца като част от наказанието. 

Споразумението налага по-леко наказание от постановената присъда през май 2019 г., когато по-ниската съдебна инстанция нареди Рефаели да плати над 16 млн. шекела на приходната агенция. 

Ципи Рефаели поема основната вина за укриването на данъци от хонорари, скъпи подаръци и търговски отстъпки, които манекенката е получавала за работата си. Майката, която се е занимавала с финансовите декларации на Бар, е прикрила от данъчните служби, че дъщеря й притежава две жилища в страната в периода 2009-2010 г. През това време Рефаели е посочвала, че живее в САЩ, не получава доходи в Израел и затова не е длъжна да плаща данъци в родината си през посочения период. 

Разследването обаче показва, че Рефаели е декларирала израелско постоянно местожителство пред американската Данъчна администрация. В регистрите на службата в САЩ тя е вписана като "временно пребиваваща" в страната. 

Защитата на Рефаели твърдеше, че по същото време тя е живяла заедно с Леонардо Ди Каприо и че връзката им е можела да се смята за семейно съжителство, което би означавало, че домът й се е намирал в САЩ, а не в Израел. 

Бар Рефаели твърди, че не е знаела за опитите за прикриване на доходите й. 

"Споразумението изяснява веднъж завинаги, че тя не е действала с умисъл да укрие данъци. Няма спор, че в съответния период Бар е била в началото на 20-те си години, работила е като международен модел и не се е занимавала с финансови въпроси", се казва в позиция на адвокатите й след края на процеса. 

Те твърдят, че Рефаели е "поела отговорност за грешките си" и ще плати глобата за пропуснатите данъчни задължения. 

"Тя съжалява, че семейството й трябва да преживее толкова труден период и особено я боли, че майка й ще трябва да понесе наказанието. Бар е обнадеждена от това, че семейството е единно и любящо, и заедно ще преодолее и тези трудности. Повече от 10 години след случилото се Бар иска да сложи край на тази афера и да се фокусира върху семейството и децата", се казва още в позицията.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Favorite time of the day. ME TIME 🥤☀️

A post shared by Bar Refaeli (@barrefaeli) on

 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Ивайло Дончев - фотографът на "летящите" хора

Срещаме се с Ивайло, за да си поговорим за силата на предизвикателствата в личната еволюция, какво му помага да си организира ежедневието, какво го държи продуктивен

"Отровата винаги оставя следа": Документалният филм "Навални" ще е достъпен в HBO Max

"Отровата винаги оставя следа" казват създателите на продукцията

Папа Франциск към Петков: Корупцията е болест, а младите политици са единственият начин тя да бъде изкоренена

Министър-председателят е в Рим и Ватикана за традиционно по повод 24 май посещение

Животът в Русия след инвазията: зловещи затворени витрини и масов страх от мобилизация

Войната в Украйна застигна и Русия - не с крилати ракети, а под формата на санкции, които промениха животът в страната

Зеленски пред Давос: Украйна се нуждае от поне 5 млрд. долара месечно и още оръжия

Украинският президент се включи онлайн в Световния икономически форум

Байдън: САЩ са готови да защитят Тайван с военна сила

Според Байдън няма опасност подобно събитие скоро да се случи

Кирил Петков ще търси подкрепа и от опозицията по въпроса за Северна Македония

"Бъдещето на нашата съседка е толкова важен въпрос, че дори коалицията няма право сама да го направи", каза Петков

Доживотен затвор: Украински съд осъди първи руски войник за убийство на цивилен гражданин

Присъдата е по първото дело за военни престъпления, извършени от руски бойци от началото на войната на Русия в Украйна