Краят на делото срещу Бар Рефаели: Глоба за милиони и затвор за майката на модела Снимка: © Instagram

Бар Рефаели е най-известният и високо платен модел от Израел. Тялото й украсяваше кориците на Sports Illustrated, Vogue, Elle, GQ, Harper's Bazaar, участвала е в рекламните кампании на някои от най-скъпите брандове в козметиката, модата, технологиите и автоиндустрията.

До 2011 г. Бар беше в сериозна връзка с актьора Леонардо Ди Каприо - днес тя е майка на три деца и съпруга на израелския бизнесмен Ади Езра. Животът й обаче е далеч от мечтите за спокоен живот след края на активната кариера.

Рефаели се е признала за виновна по делото за укриване на данъци в особено големи размери (24 млн. шекела, около 12 милиона лева), а споразумението с прокуратурата на Израел предвижда майка й - Ципи Рефаели - да влезе в затвора за 16 месеца. Предстои окончателната присъда да бъде потвърдена от Върховния съд.

35-годишната Рефаели може да бъде наказана да плати 2,5 млн. шекела, същата глоба е наложена и на майка й. Манекенката ще трябва да полага общественополезен труд за период от 9 месеца като част от наказанието.

Споразумението налага по-леко наказание от постановената присъда през май 2019 г., когато по-ниската съдебна инстанция нареди Рефаели да плати над 16 млн. шекела на приходната агенция.

Ципи Рефаели поема основната вина за укриването на данъци от хонорари, скъпи подаръци и търговски отстъпки, които манекенката е получавала за работата си. Майката, която се е занимавала с финансовите декларации на Бар, е прикрила от данъчните служби, че дъщеря й притежава две жилища в страната в периода 2009-2010 г. През това време Рефаели е посочвала, че живее в САЩ, не получава доходи в Израел и затова не е длъжна да плаща данъци в родината си през посочения период.

Разследването обаче показва, че Рефаели е декларирала израелско постоянно местожителство пред американската Данъчна администрация. В регистрите на службата в САЩ тя е вписана като "временно пребиваваща" в страната.

Защитата на Рефаели твърдеше, че по същото време тя е живяла заедно с Леонардо Ди Каприо и че връзката им е можела да се смята за семейно съжителство, което би означавало, че домът й се е намирал в САЩ, а не в Израел.

Бар Рефаели твърди, че не е знаела за опитите за прикриване на доходите й.

"Споразумението изяснява веднъж завинаги, че тя не е действала с умисъл да укрие данъци. Няма спор, че в съответния период Бар е била в началото на 20-те си години, работила е като международен модел и не се е занимавала с финансови въпроси", се казва в позиция на адвокатите й след края на процеса.

Те твърдят, че Рефаели е "поела отговорност за грешките си" и ще плати глобата за пропуснатите данъчни задължения.

"Тя съжалява, че семейството й трябва да преживее толкова труден период и особено я боли, че майка й ще трябва да понесе наказанието. Бар е обнадеждена от това, че семейството е единно и любящо, и заедно ще преодолее и тези трудности. Повече от 10 години след случилото се Бар иска да сложи край на тази афера и да се фокусира върху семейството и децата", се казва още в позицията.

Favorite time of the day. ME TIME 🥤☀️

A post shared by Bar Refaeli (@barrefaeli) on


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Съдът остави за постоянно в ареста Марин Димитров, задържан при акцията в Агенция "Митници"

В ареста са синът на Димитров и бившата шефка на агенцията

20:15 - 23.04.2024
Важно днес

Журналистът Димитър Стоянов е освободен под гаранция

Той е бил привлечен като обвиняем за хулиганство и закана с убийство

19:51 - 23.04.2024
Живот

Точка и Теодор Лозанов ще нарисуват следващите ви кецове ASICS в Сердика Център тази събота

На 27 април в "Сердика център" българските художници ще бъдат на ваше разположение

19:09 - 23.04.2024
Важно днес

Военната помощ за Украйна влиза за обсъждане и гласуване и в Сената на САЩ

След сенаторите на ход е президента Джо Байдън, който да подпише законопроекта

18:45 - 23.04.2024
Култура

„Тейлър Суифт има проблеми с контрола на качеството"

The Tortured Poets Department е историята, която всички сме чували и преди

18:22 - 23.04.2024
Важно днес

Росен Христов: Договорът с "Боташ" си заслужава, ако се използва

Бившият служебен министър отрече да е подписвал споразумението

17:22 - 23.04.2024
Важно днес

Бойко Рашков: Стефан и Марин Димитрови идваха в МВР с информация за купуване на гласове

Бившият главен секретар не знаел, че баща и син Димитрови били разработвани от ДАНС

15:50 - 23.04.2024