Лейди Гага ще остане в историята на Vogue като лице на броя както за италианското, така и за британското издание за декември 2021.

Певицата е първата звезда, която може да се похвали с подобен успех, а поводът е световната премиера на филма “House of Gucci”, която предстои на 24 ноември.

И двете корици са дело на модния фотограф Стивън Мейзел и стилизирани от главния редактор на британския Vogue Едуард Енинфул.

В списанието певицата разказва за главната си роля във филма на Ридли Скот „House of Gucci“. Гага играе Патриция Реджани, бивша съпруга на покойния Маурицио Гучи. Лентата проследява събитията, довели до убийството на Маурицио Гучи, организирано от Реджани през 1995 г. По това време Маурицио е ръководител на емблематичната италианска модна къща, основана от неговия дядо Гучио Гучи.

Патриция - известна още като Черната вдовица - беше призната за виновна и осъдена на 29 години за наемане на убиеца, разстрелял бившия й съпруг Маурицио Гучи.

Пред "модната библия" Гага споделя, че задачата да се въплъти в образа на Патриция Реджани е била по-трудна, отколкото е очаквала. За да изиграе Реджани, тя е избрала да се потопи напълно в ролята чрез т.нар. “method acting”. Отнело й е повече от три години, за да се подготви.

Лейти Гага признава, че е влязла в ролята на Патриция до такава степен, че е започнала да губи връзка с реалността.

„Спомням си, че един ден излязох в Италия с шапка, за да се разходя. Не бях ходила на разходка от около два месеца и се паникьосах. Мислех, че съм на снимачна площадка", казва тя.

Двете жени никога не са срещали, но Лейди Гага твърди, че не е било възможно някой друг да ѝ каже как да изиграе ролята на Патриция.

„Чувствах, че бих могла да разкажа честно тази история, само ако погледна към нея с погледа на любопитна жена с журналистически дух, за да мога да чета между редовете какво се случва в сцените на филма. Това означава, че никой не можеше да ми каже коя е Патриция Гучи. Дори самата Патриция.“

Вдовицата на Маурицио Гучи живее в Милано, след като беше освободена от затвора през 2016 г. Преди време тя сподели пред медиите, че е разочарована от факта, че актрисата не е поискала да се срещне с нея, преди да изиграе ролята в "House of Gucci".

„Много ме подразни фактът, че Лейди Гага играе мен в новия филм на Ридли Скот, без дори да има предвидливостта и чувствителността да дойде и да се срещнем“, казва тя пред италиански журналисти.

Няколко дни по-късно Патриция Реджани все пак признава в интервю за Corriere della Sera: „Добре, тя много прилича на мен“.

Сценарият на „House of Gucci“ е разработен по книгата на Сара Гей Фордън. Освен Лейди Гага, в лентата ще видим още Адам Драйвър (в ролята на Маурицио Гучи), Ал Пачино, Джеръми Айрънс, Салма Хайек и Джаред Лето.

Българската премиера на филма е планирана за 26 ноември.


"В името на Отца, и Сина, и "Гучи": Убийствената италианска афера на Лейди Гага и Ридли Скот


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

„Диамантеното око“ разказва реалната история на Лейди Смърт, която убива 319 нацисти

Истинска история за млада библиотекарка, която се превръща в най-смъртоносната снайперистка през Втората световна война

12:56 - 26.04.2024
Текстове от партньори

Kaufland спестява над 11 млн. кг. хранителни отпадъци

10:38 - 26.04.2024
Кино и сериали

Игра на сериали или защо вече нямаш нужда от паролата на гаджето си

С ТВ план от А1, сами дирижирате сърфирането из различни абонаменти за стрийминг и развлекателни дигитални услуги

10:37 - 26.04.2024
Важно днес

За Борисов всички възможности за разговори с ПП-ДБ са "счупени"

Борисов не изключи следващият парламент да е в различна конфигурация заради участието на Ваня Григорова във вота

10:10 - 26.04.2024