Loewe и най-стилната кафе машина Снимка: © Loewe

Луксозната германска технологична марка Loewe пусна на пазара първата си еспресо машина.

Наречена aura.pure, кафе машината има вграден автомат за смилане на кафе с близо 70 настройки. И това е, може би, най-стилната кафе машина, с типичния за компанията минималистичен дизайн. Както гласи едно от ревютата - това е устройство, в което луксът се среща с пристрастеността към кофеин.

Германският технологичен бранд със 100-годишна история е по-известен със своите телевизори, проектори и аудио системи.

С пускането на aura.pure Loewe изглежда навлиза и в света на кафе машините. Според създателите ѝ, aura.pure е „върховната луксозна еспресо машина за ценители на кафето“.

Тя съчетава еспресо машина с вградена мелачка за кафе на зърна и приспособление за пара. Системата за нагряване е изградена от три термоблока, които поддържат постоянна температура от 92 градуса на кафето, млякото и гнездото на ръкохватката. Машината достига пълна готовност за работа за по-малко от 2 минути.

Моделът е в базалтово сива неръждаема стомана с акценти от естествено дърво. В комплекта има кана за мляко със същия дизайн, портафилтър, уплътнител и четка за почистване със съответстващи дървени дръжки.

Loewe aura.pure и нейната вградена мелачка за кафе имат 66 програми, които позволяват идеално смилане на кафе за еспресо, капучино, лате, студено кафе и филтърно кафе.

Настройките се регулират в зависимост от вида кафе на зърна, което използвате, за да се получи точният екстракт, вкус и текстура. Употребата изглежда изключително лесна за подобна машина.

Има само няколко бутона за избор – включване/изключване, вода и дози кафе, а екранът показва температурата, времето за смилане и настройките на обема.

Дефинирана в луксозния сегмент, Loewe aura.pure определено не е евтина. Цената ѝ е 2300 евро и се предлага в избрани магазини.

Компанията е сред пионерите в разработването на телевизори за домакинствата през 30-те години на 20-ти век. Изправена пред фалит през 2013 година, Loewe постепенно се завръща в сегемента на луксозните телевизори и техника.

В края на септември 2024 година френската футболна звезда Килиан Мбапе придоби дял в немската компания, с което Loewe се надява да увеличи допълнително популярността си преди евентуално листване на борсата.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Esthederm представи новия Intensive Pro-Collagen+ крем

Новият крем от серията Intensive стимулира синтеза на петте основни типа колаген в кожата, благодарение на технологията Pro Coll+.

16:20 - 04.10.2024
Важно днес

Съдът на ЕС отмени най-спорната част от пакета "Мобилност" по искане на България

България, Литва, Румъния, Кипър, Унгария, Малта и Полша оспориха предложеното законодателство, което силно ги засягаше

16:04 - 04.10.2024
Важно днес

Началникът на охраната на Запорожката АЕЦ е убит с бомба под колата

Централата е под контрола на руснаците, за които е работил Андрей Короткий

14:59 - 04.10.2024
Важно днес

Трафикът в цялото въздушно пространство на Германия беше нарушен заради технически проблем

Най-голямото германско летище във Франкфурт също е било засегнато от сериозните смущения

14:19 - 04.10.2024