Снимка: © Getty Images

Българската актриса Мария Бакалова изрази подкрепата си към народа на Украйна по време на церемонията по връчване на наградите "Изборът на критиците", която се проведе тази неделя в Лос Анджелис, Калифорния.

Аз съм от България и моят роден град е само на няколкостотин километра от Украйна", каза 25-годишната актриса от Бургас. "И понеже сме се събрали заедно на тази специална вечеря, бих искала да отделя момент, за да признаем храбростта на народа на Украйна, който защитава правото си на независимост и демокрация“.

Бакалова изрази надежда, че ще бъде поставено началото на "нова ера на културен и художествен обмен между Източна Европа и Холивуд".

Актрисата се обърна и директно към украинците. „Надявам се, че моето послание ще достигне до украинския народ. Виждаме ви, подкрепяме ви, сърцата ни са с вас“, каза актрисата.

Точно преди година Бакалова спечели наградата на критиците в категорията „Най-добра поддържаща женска роля“ за образа на Тютар в „Борат 2“, за който получи и номинация за „Оскар“. На тазгодишното издание тя имаше честта да представи победителя за най-добра поддържаща мъжка роля.

На червения килим Бакалова изрази благодарност към приятелите и сънародниците си, които в момента помагат на украинските бежанци

 

„Страхувам се да кажа, че антиславянската стигма все още съществува и се страхувам какво ще стане сега. Надявам се, че войната скоро ще приключи. Но се чудя какво ще стане с Русия като нация. Какво ще стане с представата за руснаците, защото това не е изборът на хората от Русия“, коментира Бакалова.

Тя не беше единствената, която говори за събитията в Украйна. Били Кристъл и Хана Уодингам засегнаха темата в своите речи, а актьорите Джеръми Стронг и Мъри Бартлет носеха брошки с украинското знаме в знак на солидарност.

Преди повече от две седмици Русия започна военна инвазия в Украйна. В резултат на действията, над 2 млн. украински граждани са напуснали страната.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

За първи път от 30 г. жена оглави правителството на Франция

Елизабет Борн - "работохолик", технократ и лице на социалната реформа на Макрон

Ще саботира ли Едроган разширяването на НАТО или ще го изтъргува?

Възможно е турският президент да поиска нещо срещу промяната на позицията си

Дигитализацията в университетите не може да чака

Целта на дигитализацията във висшето образование е да го направи модерно, достъпно, гъвкаво и по-ефективно. Това е процес, в който бизнесът и по-точно технологичните компании, трябва да застанат рамо до рамо с ръководствата на университетите

И Швеция тръгва към НАТО

Шведското правителство обяви решение да подаде кандидатурата си за членство в НАТО

Костов: При Станишев "Лукойл" спря да плаща данъци

Той посочи три начина, по който може да ѝ се противодейства

Слави Трифонов: "Продължаваме промяната" много често правят каквото си искат

ИТН изрази недоволство от липса на диалог с коалиционните партньори