Майк Помпео отслабна с 40 кг за шест месеца

Никога не е късно човек да влезе във форма - а 58-годишният бивш държавен секретар на САЩ Майк Помпео е най-неочакваният пример за ползите от промяната.

Помпео успял да свали 40 килограма за шест месеца и описва режима си пред New York Post, които го показват в наистина неузнаваем външен вид.

Бившият директор на ЦРУ и бивш дипломат No.1 на САЩ в мандата на Доналд Тръмп разказва, че е взел решението да отслабне, след като на 14 юни 2021 г. се претеглил и установил, че е стигнал 135 кг.

На следващата сутрин съобщил на съпругата си Сюзан: "Това е денят".

"Започнах да тренирам - не всеки ден, но почти всеки ден - и се хранех правилно, а теглото ми просто започна да пада", твърди той.

Фотосесията на NYP го показва в домашния му фитнес, който той е изградил в приземния етаж на къщата по време на мисията си да влезе във форма.

"Опитвах да слизам тук по пет-шест пъти в седмицата и оставах за около половин-един час. Нямаше особена наука, нямаше треньор, нямаше диетолог. Бях само аз", казва още той.

Коментарите в социалните мрежи по този повод са доста скептични - доста от хората подозират, че се е подложил на операция за стомашен байпас, и поставят под съмнение колко мъже на възраст около 60 г. могли да направят толкова драстична трансформация само за 6 месеца.

Майк Помпео е възпитаник на военната академия "Уест пойнт", служил е в американска военна база в Западна Германия до 1991 г., а по-късно завършва право и получава докторска степен по юридически науки от Харвард.

Преди да влезе в политиката той е съсобственик в компания за производство на части за самолетостроенето, по-късно е президент на компания за оборудване на бази за добив на петрол.

Помпео твърди, че е започнал да натрупва наднормено тегло след 2010 г., когато е избран за конгресмен от Канзас. За десетина години напълнява с повече от 45 килограма. Оправданието му да не спортува през този период е свързано с травма на крака.

Така или иначе, справянето със затлъстяването е било проблем през целия му живот - семейството му е от италиански произход, а пастата, хлябът, сирената и десертите винаги са били задължителни по време на големите събирания с роднини и приятели.

"За мен решението е в това да имаш правилно мислене и да си достатъчно дисциплиниран", казва още той.

NYP посочва, че Помпео е престанал да се храни с "чийзбургери, въглехидрати и сладки, които винаги са стояли около компютъра му, докато работи од късно или докато пътува с часове по света".

Бойко Борисов и Майк Помпео през януари 2019 г.

Той разказва, че предшествениците му начело на Държавния департамент обикновено са вечеряли в изискани ресторанти по време на командировки. Той обаче си поръчвал чийзбургер от хотелския румсървис.

"Връщах се в стаята си и продължавах да работя - и си хапвах чийзбургера. Това е моят модел на работа. Когато едновременно работиш и ядеш, не спираш да работиш и не спираш да ядеш", разказва той.

Изданието цитира изследване на Gallup от януари 2022 г., според което 41% от пълнолетните американски граждани се определят като хора с наднормено тегло и броят им нараства в сравнение с предходните пет години. Според статистиката на националните здравни служби - дори това е далеч от истината. Близо 3/4 от американците страдат от излишни килограми или затлъстяване.

"Никой не иска да признае, че е надебелял или че е с наднормено тегло дори когато всички данни сочат в тази посока", казва Помпео.

Отслабването е "трудно и не е постоянно".

"Няма гаранции, че винаги ще остана на това ниво, но когато осъзнаеш, че може да ти се случи нещо хубаво, ако полагаш усилия, ще продължаваш да го правиш", казва той.

Помпео отклонява слуховете, че е отслабнал, защото се готви да се кандидатира за президент през 2024 г. - "Истината е, че се готвя за 2044 г. и се надявам да съм още тук през 2054".



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Млада България

Двете лица на Gen Z в България: Какво отличава тийновете от останалите младежи

Всичко е в полза на младите, но социалният и финансовият им статут са пречка

12:31 - 25.04.2024
Важно днес

И в СЕМ ще има ротация: Наплатанова и Велева поемат временно председателство (Обновена)

Габриела Наплатанова и Симона Велева са двете предложения за нов председател на СЕМ

11:04 - 25.04.2024
Важно днес

Борисов и Пеевски в синхрон видяха нова коалиция в парламента

Повод стана предложението за отстраняването на Росен Желязков

10:02 - 25.04.2024
Важно днес

Цензура или скъп хонорар? За какво е последният медиен скандал в Италия

Италиански писател обвинява RAI и Джорджа Мелони, тя пусна спорната му реч във фейсбук

08:19 - 25.04.2024
Важно днес

Могат ли испанските крайнодесни да свалят премиера Санчес с компромат срещу жена му

Педро Санчес временно спира да изпълнява публичните си задължения

07:25 - 25.04.2024
Важно днес

Кандидатът на опозиционната ВМР0-ДПМНЕ с най-много гласове на президентските избори в Северна Македония (Обновена на 25 април)

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024