Мъж в костюм на Жокера рани 17 души в метрото в Токио Снимка: © Twitter/@siz33

Мъж на 24 години, облечен в костюм на Жокера е атакувал пътници на влак в Токио в неделя вечерта. Той е ранил 17 души, в момент когато много хора са пътували към партита за Хелоуин, съобщава Ройтерс.

Полицията е арестувала заподозрения, а мъж на около 60 години е бил в безсъзнание и в критично състояние, след като е бил намушкан. Според свидетели атакуващият е разпръскал течност из влака и е подпалил огън.

Видео в Twitter показва хора, които бягат от вагон, в който секунди по-късно се виждат пламъци. Друго видео пък показва пътниците, които се измъкват през прозорците на влака, след неговото аварийно спиране на спирка.

Един свидетел казва пред вестник Йомиюри, че си е мислил, че става дума за номер свързан с Хелоуин. “След това видях мъж да идва насам, докато бавно размахваше дълъг нож”, продължава той. Според него по ножа е имало кръв.

В друго видео в Twitter се вижда мъж с очила, облечен с лилав костюм и ярко зелена риза, като тези носени от Жокера - злодея във филмите и комиксите Батман. Той седи в празен вагон, пушейки цигара със спокоен поглед и кръстосани крака. В следващ клип той е обграден от служители на реда.

Местни медии съобщават, че заподозреният е казал на властите, че искал “да убие хора, за да може да бъде осъден на смърт”.

Атаката се е случила на линия, отиващата към Шинджуку, която е най-натоварената гара в света, около 20 ч. местно време. В неделя в Япония се проведоха парламентарни избори.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

НС направи важни крачки към приемане на еврото и взе решение за ускоряване на процеса

Парламентът постави като цел 1 юли 2025 г. за приемане на еврото у нас

17:56 - 26.07.2024
Технологии

Vivacom навлиза ударно в света на гейминга с турнира „Game ON“

Популярни геймъри, техните фенове и специални гост-звезди влизат заедно в епичен сблъсък за награда от 15 000 лева

17:46 - 26.07.2024
Важно днес

Русия арестува бивш зам.-министър на отбраната и го обвини в корупция

Офицерът е един от най-дълго служилите служители в областта на руската отбраната.

17:25 - 26.07.2024
Важно днес

МОН предлага две по-дълги ваканции за учениците

МОН с предложение за ваканциите и неучебните дни през учебната 2024/25 г.

15:28 - 26.07.2024