Мечтаните клиенти: Обама, Спилбърг и Спрингстийн зарадваха персонала на ресторант в Барселона Снимка: © Instagram/Pol Perello

Бивш президент на САЩ, режисьор с награда "Оскар" и рок легенда влизат в ресторант - не, това не е началото на виц, а реална случка от последните дни. Персоналът на ресторант в Барселона остана изумен, след като клиентите от мистериозна резервация, направена в последния момент, се оказаха Барак Обама, Стивън Спилбърг и Брус Спрингстийн.

Минувачите покрай заведението определено са можели да видят, че в ресторанта "Amar" се случва нещо необичайно. В четвъртък вечерта пред луксозния хотел Гран Виа се струпват множество охранители. Редица черни автомобили са паркирани отпред, а в продължение на часове полицията отклонява движението в района.

Малко по-късно същата вечер мистерията е разбулена. Пол Пелело - един от сервитьорите в ресторанта, публикува снимка в Instagram, с която съобщава, че току що е обслужил Обама, Спилбърг и Спрингстийн.

"Удоволствията, които ми доставя тази работа!! Страхотна нощ", пише мъжът под снимката, на която трите известни личности позират заедно със служителите на заведението.

Звездното трио е в Барселона по повод концерта на Спрингстийн, който се състоя в петък вечер. Според испанската радиомрежа Cadena SER вечерята с морски дарове се е състояла след късния нощен полет на Обама до Барселона. Главният готвач на Amar Рафа Зафра разказва, че резервацията е направена само няколко часа преди това по препоръка на известния готвач Хосе Андрес.

"Хосе Андрес ми се обади и ми каза, че това е много важна маса, но че трябва да не казвам нищо. И, разбира се, започнах да проучвам нещата, след което видях, че е дошъл Обама, че Брус е имал концерт...", казва Зафра.

Според него групата е дошла "уморена", но с желание да "опита всичко". По време на вечерята те "яли много" - включително стриди, миди и хайвер - и са "пили малко". Ресторантът, който отвори врати през пролетта на 2022 г., е известен с рибните си ястия и морски дарове от най-висок клас.

Зафра разказва, че охраната им е казала да не молят триото за снимки, но точно преди да си тръгнат, "Обама влезе в кухнята и ни каза, че това е била една от най-добрите вечери, (които е ял), и попита дали може да се снима с целия екип."

В петък Обама и Спилбърг в компанията на техните съпруги посетиха и няколко забележителности в Барселона. Според снимки и видеоклипове, споделени от испанските медии, 44-ият американски президент се е разхождал из централната част на града, заобиколен от тежка охрана, като е поздравял хората по пътя.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

ФАРА 2024 ще се проведе в Бургас

Заявки за тазгодишното издание на Фестивала ще се приемат до 18 април

21:24 - 28.03.2024
Важно днес

Радан Кънев: Партия ГЕРБ пожела да има избори и си ги получи

Евродепутатът не смята, че промените в конституцията, могат да доведат до криза

18:31 - 28.03.2024
Важно днес

Сарафов, Гешев и Цацаров са извикани на изслушване в комисията за Нотариуса

Последните трима главни прокурори ще бъдат изслушани във връзка с мрежата около Нотариуса

18:24 - 28.03.2024
Технологии

Сам Банкман-Фрийд беше осъден на 25 години затвор за финансови измами

Фрийд каза пред съда, че съжалява.

17:55 - 28.03.2024
Живот

Бонуси от $75 хил. за всяко родено дете. Как Южна Корея се бори с демографската криза

Компании обещават хиляди долари бонуси за тези свои служители, които решат да станат родители

17:22 - 28.03.2024
Важно днес

Хванаха дипломатическа кола с мигранти на "Капитан Андреево"

По информация на телевизията зад волана на автомобила е бил виетнамски гражданин с дипломатически имунитет.

17:06 - 28.03.2024
Важно днес

Нова предизборна рокада в Митниците: Павел Манченко поема столичната служба

Герой от записите "Ало, Ваньо" ще управлява Митници София

16:30 - 28.03.2024