Metallica отбелязват 40 г. на сцена с два концерта с безплатен стрийминг Снимка: © Getty Images

40 години. 2 нощи. Безплатен стрийминг: Феновете на Metallica ще могат да гледат бандата на живо в два поредни концерта, които ще се стриймват безплатно от Amazon Prime и музикалната платформа The Coda Collection.

Първото събитие започна от 7 ч. българско време на 18 декември (21 ч. на 17 декември в САЩ), а вторият концерт ще може да се гледа отново от 7 ч. сутринта на 20 декември в България.

Билетите за двата концерта са предлагани само на членовете на фен клуба на Metallica Fifth Member, но всички почитатели на групата от цял свят могат да гледат изпълненията им на живо от вкъщи чрез Twitch-канала на Amazon Music и чрез Prime Video, независимо дали имат абонамент.

След това концертите ще бъдат пуснати ексклузивно за потребителите на Amazon през платформата The Coda Collection / Prime Video. В нея ще бъдат добавени и документални записи от концерти на Metallica - включително Cunning Stunts и Orgullo, Pasión, y Gloria: Tres Noches en la Ciudad de Méxicо.

Ларс Улрих, Джеймс Хетфилд, Кърк Хамет и Робърт Трухильо отбелязват юбилея на Metallica с цяла поредица от събития, които описват като "превземане на Сан Франциско". В града са организирани няколко концерта в чест на бандата, филмов фестивал и др.

Официалната дата на създаването на Metallica е 28 октомври 1981 г. Шестнадесетгодишният по това време барабанист Ларс Улрих се запознава с Джеймс Хетфилд, като му предлага да запишат общо парче. Групата претърпява доста трансформации през годините - отначало към нея се присъединява китаристът Дейв Мъстейн, който по-късно основава Megadeath; оригиналният им басист е Клиф Бъртън, заради когото всички се местят от Лос Анджелис в Сан Франциско.

Мъстейн е отстранен заради проблемите си с алкохола и е заменен от Кърк Хамет. През 1986 г. Бъртън загива при катастрофа по време на турнето им в Швеция, а на негово място идва басистът Джейсън Нюстед. Робърт Трухильо (екс Suicidal Tendencies) го заменя през 2003 г.

Metallica е една от най-влиятелните хеви-метъл групи на всички времена, като има над 125 милиона продадени албума, а от 2009 г. са част от Залата на славата на рокендрола.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

Какво са "АПИ-та" и защо никой не иска да гледа как се правят наденица и европейски закони

Лидия Симова за работата на един политически сътрудник в ЕП

20:30 - 25.04.2024
Важно днес

Двама лидери, общо съобщение. ГЕРБ и ДПС се хвалят с 1 млрд. лв. за държавните мини

Трима министри от служебния кабинет на крака при Борисов и Пеевски

18:16 - 25.04.2024
Важно днес

Без да са го прочели, депутати от комисията "Митници" пратиха доклада си в прокуратурата

Но какво пише в документа така и не стана ясно

17:17 - 25.04.2024
Важно днес

Присъдата на Харви Уайнстийн за изнасилване е отменена от съда в Ню Йорк

72-годишният холивудски магнат все пак ще остане в затвора

17:15 - 25.04.2024
Важно днес

"Има риск нашата Европа да умре". Речта на Макрон в Сорбоната

Френският президент призова ЕС за реформи и отговор на рисковете

15:08 - 25.04.2024