"Ние сме богати, а ти не си": Защо Мила Кунис и Аштън Къчър няма да оставят наследство на децата си? Снимка: © Getty Images

Актьорите Аштън Къчър и Мила Кунис предизвикаха бурен дебат в социалните мрежи, след като там отново се появиха коментари, разкриващи плановете на двойката да остави цялото си наследство не за собствените им деца, а за благотворителност.

Холивудската двойка има две деца - 8-годишната Уайът Изабел и 6-годишния Димитри Портууд. През 2018 г. Къчър разкрива в интервю, че двамата с неговата съпруга възнамеряват да дадат наследството си на онези, които действително се нуждаят от него.

"Няма да създавам попечителски тръст за тях. В крайна сметка ще раздадем парите си за благотворителност и за различни неща", казва звездата.

Той изтъква, че децата му вече "живеят наистина привилегирован живот и дори не го знаят". Актьорът казва, че той и Кунис ще направят всичко възможно, за да ги предпазят от това да пораснат разглезени. Единствената отстъпка, която двойката е готова да направи, е да предложи финансова подкрепа на децата си, ако те искат да започнат бизнес.

Пет години по-късно думите му предизвикаха смесени реакции в социалната мрежа Twitter, след като акаунтът Pop Tingz припомни казаното от него.

"Аштън Къчър и Мила Кунис разкриват, че ще дарят състоянието си от 275 млн. долара за благотворителност и няма да оставят нищо за децата си. Те казват, че не искат децата им да станат разглезени и правоимащи и искат да ги мотивират да работят здраво", се казва в публикацията на акаунта, която събра 108 хил. харесвания и 26 хил. споделяния.

Някои фенове похвалиха решението на родителите на фона на продължаващия дебат за т.нар. непотизъм в развлекателната индустрия. Той се дефинира в това, че близки роднини и приятели на вече богати и успели личности се ползват с привилегии и живеят "устроен" живот. Често срещана е и думата непо-бете (nepo baby), с която се наричат децата на известни личности.

Въпреки че Кътър прави тези коментари, преди още да бъде измислена фразата "nepo baby", потребителите на социалните мрежи все пак се включиха в тях тази седмица.

"Какво е обратното на бебето от непо?", пита риторично един човек в Twitter по повод думите на знаменитата двойка.

Друг пише: "Представете си, че имате късмета да се родите в богатство и родителите ви казват: "НИЕ сме богати, а ти не си".

Някои потребители призоваха Къчър и Кунис да обмислят възможността да оставят част от парите на децата си.

"Идвайки от семейство без наследство и тази сурова икономика... поне да им оставят 10 хил. или поне нещо ", пише един потребител.

Въпреки че Кунис не е говорила директно за плана си и този на Къчър, тя много ясно е споделяла възгледите си по темата. В интервю за "Entertainment Tonight" през 2017 г. тя казва, че двамата със съпруга ѝ са решени да не "отглеждат тъпанари".

"На този свят има достатъчно. Не е нужно да допринасяме за това. Но, знаете ли, има и хубави хора", допълва тя.

мая хоук, зоуи кравиц, александър скарсгард, непо-бебе, какво е непо бебе Какво е непо-бебе и защо терминът стана толкова популярен в Холивуд


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Технологии

Няма ляво, няма дясно - Huwei FreeClip и синия океан от възможности 

Дизайнът не е случаен – този модел попада в нова категория - т.нар. open fit

13:00 - 29.04.2024
Важно днес

Отказва ли се Санчес от премиерския пост след разследването за корупция срещу жена му

Премиерът на Испания обяви своето решение, след като пет дни спря да изпълнява публичните си задължения

12:22 - 29.04.2024
Важно днес

От "Корал" до Пашата: Скандалът с документите на Кирил Петков и взаимните обвинения

Кирил Петков замеси Румен Николов-Пашата в скандала с предполагаемите фалшиви подписи

10:29 - 29.04.2024