"Ние сме богати, а ти не си": Защо Мила Кунис и Аштън Къчър няма да оставят наследство на децата си? Снимка: © Getty Images

Актьорите Аштън Къчър и Мила Кунис предизвикаха бурен дебат в социалните мрежи, след като там отново се появиха коментари, разкриващи плановете на двойката да остави цялото си наследство не за собствените им деца, а за благотворителност.

Холивудската двойка има две деца - 8-годишната Уайът Изабел и 6-годишния Димитри Портууд. През 2018 г. Къчър разкрива в интервю, че двамата с неговата съпруга възнамеряват да дадат наследството си на онези, които действително се нуждаят от него.

"Няма да създавам попечителски тръст за тях. В крайна сметка ще раздадем парите си за благотворителност и за различни неща", казва звездата.

Той изтъква, че децата му вече "живеят наистина привилегирован живот и дори не го знаят". Актьорът казва, че той и Кунис ще направят всичко възможно, за да ги предпазят от това да пораснат разглезени. Единствената отстъпка, която двойката е готова да направи, е да предложи финансова подкрепа на децата си, ако те искат да започнат бизнес.

Пет години по-късно думите му предизвикаха смесени реакции в социалната мрежа Twitter, след като акаунтът Pop Tingz припомни казаното от него.

"Аштън Къчър и Мила Кунис разкриват, че ще дарят състоянието си от 275 млн. долара за благотворителност и няма да оставят нищо за децата си. Те казват, че не искат децата им да станат разглезени и правоимащи и искат да ги мотивират да работят здраво", се казва в публикацията на акаунта, която събра 108 хил. харесвания и 26 хил. споделяния.

Някои фенове похвалиха решението на родителите на фона на продължаващия дебат за т.нар. непотизъм в развлекателната индустрия. Той се дефинира в това, че близки роднини и приятели на вече богати и успели личности се ползват с привилегии и живеят "устроен" живот. Често срещана е и думата непо-бете (nepo baby), с която се наричат децата на известни личности.

Въпреки че Кътър прави тези коментари, преди още да бъде измислена фразата "nepo baby", потребителите на социалните мрежи все пак се включиха в тях тази седмица.

"Какво е обратното на бебето от непо?", пита риторично един човек в Twitter по повод думите на знаменитата двойка.

Друг пише: "Представете си, че имате късмета да се родите в богатство и родителите ви казват: "НИЕ сме богати, а ти не си".

Някои потребители призоваха Къчър и Кунис да обмислят възможността да оставят част от парите на децата си.

"Идвайки от семейство без наследство и тази сурова икономика... поне да им оставят 10 хил. или поне нещо ", пише един потребител.

Въпреки че Кунис не е говорила директно за плана си и този на Къчър, тя много ясно е споделяла възгледите си по темата. В интервю за "Entertainment Tonight" през 2017 г. тя казва, че двамата със съпруга ѝ са решени да не "отглеждат тъпанари".

"На този свят има достатъчно. Не е нужно да допринасяме за това. Но, знаете ли, има и хубави хора", допълва тя.

мая хоук, зоуи кравиц, александър скарсгард, непо-бебе, какво е непо бебе Какво е непо-бебе и защо терминът стана толкова популярен в Холивуд


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Третият човек в йерархията на "Хамас" е убит, твърди Вашингтон

Иса е и един от военните ръководители на кървавото нападение от 7 октомври, при което обявената от САЩ и ЕС за терористична организация "Хамас" уби над 1000 души

09:34 - 19.03.2024
Важно днес

Делян Добрев се пита защо "един Тагарев да ни прати на избори"

Депутатът от ГЕРБ "не е голям оптимист" за бъдещето на управлението

09:31 - 19.03.2024
Важно днес

Условна присъда за депутата от ДПС Димитър Аврамов по 12-годишно дело за подкуп

Аврамов е осъден условно за срок от една година, с три години изпитателен срок.

08:35 - 19.03.2024
Важно днес

Отново пренареждат жълтите павета

Вадят се метални лайсни, от които шофьори се оплакват, че пукат гумите на колите им.

08:07 - 19.03.2024
Важно днес

Крайният срок, в който преговорите за правителство "трябва" да бъдат финализирани, изтича

В понеделник Мария Габриел прие мандата от президента Румен Радев.

07:40 - 19.03.2024
Важно днес

Митрополит Николай обяви, че няма да се кандидатира за патриарх

„Не желая и няма да приема да бъда включван като кандидат за патриаршеския престол в процедурите, които Светият Синод на Българската Православна Църква"

21:48 - 18.03.2024
Важно днес

НАТО строи база с размерите на град в Румъния

След като бъде завършена, базата ще бъде с размерите на малък град, с площ от почти 3000 хектара и общ периметър от 30 километра.

19:33 - 18.03.2024
Важно днес

Путин тържествува за “Нова Русия” с непризнатите от света окупирани територии

В понеделник вечер започна концерт по случай 10-годишнината от незаконното анексиране на Крим от Русия.

19:21 - 18.03.2024
Важно днес

България осъди остро незаконния вот за президент на Русия в окупирани територии

Външното министерство не признава вота в окупираните територии на Украйна, в Молдова и Грузия

16:58 - 18.03.2024