Милиони долари изчезнаха от сметката на Юсейн Болт Снимка: © Getty Images

Осемкратният олимпийски шампион Юсейн Болт е загубил милиони долари, след като част от личните му финанси са изчезнали от инвестиционните му сметки, съобщава британският вестник "Гардиън".

Мениджърът на ямайския лекоатлет Нъгент Уокър заяви, че Отделът за финансови разследвания и Комисията за финансови услуги на Ямайка са започнали разследване по въпроса.

За първи път Болт разбира за несъотвествия в собствените си сметки в сряда. Те са били управлявани от инвестиционната компания Stocks and Securities Limited (SSL), която отговаря за финансите на олимпийския шампион от повече от десетилетие.

"Предприети са всички съответни стъпки, за да се разнищи този проблем", посочва Уокър пред в. "Gleaner".

Според вестника служител на SSL е бил замесен в широко разпространена измама в компанията и може да е има роля в изчезването на парите на спортиста.

Юсейн Болт е смятан за един от най-великите лекоатлети на всички времена и все още държи световните редкорди за бягане на 100 м и 200 м спринт. 36-годишният лекоатлет се оттегли от спорта през 2017 г., а две по-късни по-късно започна да развива бизнес начинанията си, които включват компанията за бръснене Champion Shave, фирмата за електрически скутери Bolt Mobility и веригата ресторанти Tracks & Records.

В момента Болт извършва редица благотворителни актовности и има сключени договори със спонсори. Най-голямата му сделка е с компанията за спортно облекло Puma, която му плаща повече от 10 млн. долара годишно.

Само през 2016 г. той е спечелил 33 млн. долара от спонсорство, парични награди и хонорари за участия, което лесно го превръща в най-високодоходния лекоатлет в света. Нетното му състояние е в размер на около 90 млн. долара.

.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Сарафов и Цацаров пропускат заседанието на комисията "Нотариуса", депутатите изслушват само Гешев

Трима поканени адвокати също не се явиха пред депутатите

13:10 - 16.04.2024
Бизнес

Далсия е новото име на фирмата за топлинно счетоводство Бруната

Компанията разширява избора и качеството на услугата чрез изграждане на платформа от различни системи за управление и контрол на разходите за отопление

12:48 - 16.04.2024
Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

11:51 - 16.04.2024
Живот

Crocs и Pringles пускат ботуши за чипс

Неочаквано и забавно партньорство

11:47 - 16.04.2024
Живот

NOVA ще търси големите постижения на България след `89-а година

В последните две недели на април от 16:30 часа водещите ще представят изобретения, награди и успехи, които са прославили българите по света.

11:45 - 16.04.2024