Дългоочакваното лансиране на онлайн магазина mishmashfest.com е факт.

В него българските творци ще могат да поддържат постоянна връзка със своите почитатели и при нужда да преодолеят ограниченията на социалната дистанция.

Сайтът функционира от 15 юли и на него любителите на авторски произведения от порцелан, керамика, ювелирни изделия, художествено произведения, графика, илюстрация, мода, аксесоари и др. ще могат да пазаруват директно от техните създатели. По този начин те ще подкрепят българските творци, които в голяма степен пострадаха от извънредното положение в страната и последвалата икономическа криза.

За своите 5 години Mish Mash Fest има над 30 издания, в които е дал възможност за изява на над 200 млади творци, разказвайки техните истории в сайта „Момичетата от града“ и предоставяйки им възможност да се срещнат със своята публика.

Фестът е гостувал в емблематични софийски емблематични градски пространства като: Съюз на архитектите, Червената къща, НДК, Градинката зад Националната библиотека и мн. др. През последните две години Столична община призна значимостта му за развитието на градската култура като го включи в Културния календар на София.

Организаторите на Mish Mash Fest – Левена Лазарова и Косара Чигирева - твърдят, че амбицията им е изградят българския аналог на най-големия международен сайт за хендмейд творения –etsy.com. „Тенденцията на сериозен интерес към авторските творения е доста отчетлива в
последните години. Логично беше да пренасочим публиката от базарите в онлайн пространството като едновременно окрупним трафика към стотиците малки интернет магазинчета и предложим на потребителите една мащабна и професионално изградена онлайн платформа.“ – продължават те.

Следващото издание на фестивала ще бъде на 12 и 13 септември в Парка „Заимов“, където любителите на уникални дизайнерски продукти ще могат да се срещнат с техните автори на живо.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Панов и Касимова са "за" зеления сертификат, но "против" закъснялото му въвеждане

Кандидат-президентската двойка призова гражданите да се ваксинират

На 21 години е починал певецът Денис Теофиков

Той беше един от популярните попфолк изпълнители

От 25 октомври центърът за ваксинация в "Пирогов" ще работи до полунощ

За бързите антигенни тестове ще се плаща само такса 10 лв. за вземане на пробата

Наследникът на Хабсбургите, който иска да влезе в света на F1

24-годишният Фердинанд спечели "24-те часа на Льо Ман" и иска да пробие на най-високо ниво

Почина бившият генерален директор на БНТ Кирил Гоцев

Кирил Гоцев беше професионален фотограф и дълги години организираше фотопленери на морето, в които участваше със свои изложби

Ясен Григоров: Eдин млад фотограф се връща от Лондон, за да снима Северозапада

Проектът му "Образцов дом" е едно завръщане към детството, към корените на семейството му и към един от най-бедните региони в ЕС

Децата от 1.-4. клас могат да се върнат в училище до 7-10 дни, ще влизат с тестове тип близалки

МОН и МЗ предлагат мярката, Министерството на финансите ще отпусне средства

Корнелия Нинова смята да се ваксинира, когато ѝ "изтекат антителата"

Лидерът на БСП прекара коронавируса два пъти