Дългоочакваното лансиране на онлайн магазина mishmashfest.com е факт.

В него българските творци ще могат да поддържат постоянна връзка със своите почитатели и при нужда да преодолеят ограниченията на социалната дистанция.

Сайтът функционира от 15 юли и на него любителите на авторски произведения от порцелан, керамика, ювелирни изделия, художествено произведения, графика, илюстрация, мода, аксесоари и др. ще могат да пазаруват директно от техните създатели. По този начин те ще подкрепят българските творци, които в голяма степен пострадаха от извънредното положение в страната и последвалата икономическа криза.

За своите 5 години Mish Mash Fest има над 30 издания, в които е дал възможност за изява на над 200 млади творци, разказвайки техните истории в сайта „Момичетата от града“ и предоставяйки им възможност да се срещнат със своята публика.

Фестът е гостувал в емблематични софийски емблематични градски пространства като: Съюз на архитектите, Червената къща, НДК, Градинката зад Националната библиотека и мн. др. През последните две години Столична община призна значимостта му за развитието на градската култура като го включи в Културния календар на София.

Организаторите на Mish Mash Fest – Левена Лазарова и Косара Чигирева - твърдят, че амбицията им е изградят българския аналог на най-големия международен сайт за хендмейд творения –etsy.com. „Тенденцията на сериозен интерес към авторските творения е доста отчетлива в
последните години. Логично беше да пренасочим публиката от базарите в онлайн пространството като едновременно окрупним трафика към стотиците малки интернет магазинчета и предложим на потребителите една мащабна и професионално изградена онлайн платформа.“ – продължават те.

Следващото издание на фестивала ще бъде на 12 и 13 септември в Парка „Заимов“, където любителите на уникални дизайнерски продукти ще могат да се срещнат с техните автори на живо.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Семейната снимка на Г-7: Макрон по риза, Джонсън до Шолц

Форумът започна с шеги по адрес на Путин

Украйна остави своя отпечатък върху фестивала в Гластънбъри

Зеленски говори от екраните, а Пол Маккартни развя украинското знаме

Кирил Петков: Да преговаряме с ИТН би било дефиницията на "глупост"

"Със Слави Трифонов, Бойко Борисов, Делян Пеевски и Костадин Костадинов няма да преговаряме", категоричен бе той

"Демократична България" обмисля възможността да се яви на избори заедно с ПП

ДБ е твърдо за машинно гласуване на евентуалните предсрочни избори

На този ден преди 25 години светът се запозна за пръв път с Хари Потър

Четвърт век по-късно поредицата е най-продаваната за всички времена