На 90 г. носителят на "Оскар" Майкъл Кейн слага край на кариерата си Снимка: © Getty Images

Британският актьор и двукратен носител на "Оскар" Майкъл Кейн обяви, че ще се оттегля от актьорството на 90-годишна възраст.

"Много пъти съм казвал, че ще се пенсионирам. Сега моментът дойде“, каза Кейн в интервю за BBC Radio.

В няколко интервюта актьорът е споделял за намеренията си да се оттегли, но досега всеки път предложение за роля го е убеждавало да продължи. Сега обаче е решен:

"Току що участвах във филм, който получи страхотни отзиви. Какво по-добро от това мога да направя?“, каза той.

Последното участие на Кейн е във филма "The Great Escaper", където си партнира с Гленда Джаксън, която почина през юни малко след снимките на филма. Филмът е базиран на истинската история на бивш войник от Втората световна война, който бяга от старчески дом, за да участва в празненствата за 70-годишнината от десанта в Нормандия.

"Единствените роли, които мога да получавам сега, са за 90-годишни мъже. Или може би 85-годишни. На 90 вече не играеш главни роли. По-добре изглеждащите млади мъже и жени ще ги поемат. Така че си реших, че с тази роля ще се сбогувам [с актьорската кариера]", признава звездата.

Кейн казва, че три пъти е отказал участие в последния си филм, преди накрая да се съгласи. Актьорът е известен с редица заглавия, включително "Черният рицар" (The Dark Knight) на режисьора Кристофър Нолан и "Interstellar". Печели "Оскар" за участието си в "Хана и нейните сестри" (Hannah and Her Sisters) от 1986 г. и за "Правилата на дома" (The Cider House Rules) от 1999 г.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия удари строителен хипермаркет в Харков, пълен с хора

Най-малко 24 души са ранени, а двама са загинали, много от хората са в неизвестност

17:36 - 25.05.2024