На ски в Обертауерн, препоръчано от БНТ

Докато българските курорти страдат от липса на сняг, а туристите от чужбина се оплакват, че туроператорите не им дават да променят резервацията си, БНТ в неделя сутрин реши да ни заведе на ски в Австрия.

В предаването на Георги Любенов Ирина Цонева запозна зрителите с Обертауерн - един от най-близките алпийски зимни курорти - "чудесно място", където шнапсът е "the best" , а купонът гарантиран. От известно време журналистката разказва за своите пътешествия по света в рамките на уикенд блока на обществената телевизия с водещ Геoрги Любенов.

Рубриката очевидно е отговор на туристическото предаване на bTV "Дестинации" с Наско Лазаров, както популярно е известен PR-ът на лайфстайл звездите Атанас Лазаров, сред които и футболистът Благой Георгиев. Най-изненадващо обаче предаването на Лазаров е безследно изчезнало от ефира на телевизията, както и от сайта на медията. Дори линкът на личната му корпоративна страница вече води до "Търси се" и по-специално до епизода, от който разбираме, че бившата депутатка от "Атака" Калина Крумова вече е спътница в живота на Боби Турбото.

Да се върнем обаче в БНТ. "Обертауерн съчетава всичко, за което аз лично си мечтая", казва Ирина Цонева.

"Пред всички хотели или къщи за гости има лифт. Навсякъде са спиращи дъха писти", продължава с рекламата тя, "и е само на 1135 км. от центъра на София - някакви си 12 часа с кола".

В следващите минути репортерката на обществената медия среща зрителите с млади германци, които посещават Обертауерн от 10 години.

"Китните заведения по пистите са безброй. Купонът е гарантиран, а музиката и танците до залез. Вкусни манджи, греяно вино и шнапс с крушова ракия", обявява Цонева в приповдигнато настроение и перфектен ски екип. По принцип шнапсът сам по себе си е вариация на нашата ракия.

Ако се чудите дали споменаването има търговски ефект, справка в Google trends показва симпатичен пик в рамките на репортажа

И няма как да не е така, защото супрерлативите се сипят от екрана: "Супер впечатляващи са лифтовете, естествено те са безброй, те са супер модерни и произведени от марка, позната с луксозните си спортни автомобили - 8-седалкови с подгряване."

Бърза справка показва, че нито лифтовете са безброй, нито пистите. Първите са 26, а вторите - 76 с обща дължина от 100 км. Най-дългата писта е 5 км. Повечето от тях са за средно ниво скиори, а 4% са за експерти, но да не се отклоняваме с излишна информация.

Следва "top of the top-а на Обертауерн", където Ирина Цонева в друг красив ски екип продължава да вдига наздравици с шнапс. "Гледката е 360 градуса и се събират всички писти. Феноменално!"

"Ако внимателно се вгледате оттук, ще ви направят впечатление наистина огромният брой писти и лифтове, където и в най-натоварения сезон има достатъчно място за всички". Броят на пистите ние вече го уточнихме, но зрителите на БНТ остават все така в неведение.

Следва кадрър от апре-ски баровете, където "след края на работното време на лифтовете, което е в 16.30, стават яки купони с жива музика и диджей." За австрийците това е в задължителната програма", научаваме още, ние зрителите.

Ако вече се чудите къде да спите, няма страшно. "Семейни хотели, хижи, 5-звезди хотели с прекрасни спа центрове и 7 степенно меню. Курортът предлага по много от всичко."

Следва успокение - в случай, че вече сте си ползвали зимната отпуска, лятото е пред вас: "Не по-малко прелестен е и през лятото с езерата и чудните си планински маршрути."

Спокойни сме и нямаме търпение за следващото приключение на Ирина Цонева, което е Доломитите.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

СДВР още не знае кой е посегнал пръв при сбиването на Димитър Стоянов и служителя на НАП

По случая от 22 април сигнал е подала и съпругата на Стоянов

14:45 - 24.04.2024
Важно днес

Кирил Петков: Няма да се откажем, нито ще се предадем

ПП-ДБ се регистрираха в ЦИК за изборите на 9 юни

12:31 - 24.04.2024
Живот

Олена Грицюк - бежанката от Чернигов, която преведе "История Славянобългарская" на украински

Архитектката сама превежда и оформя Паисиевото издание

11:48 - 24.04.2024
Важно днес

Не МВР, а bTV разпространи още кадри от инцидента с журналиста Димитър Стоянов

И те обаче поставят въпрос дали конфликтът не започва по-рано

11:25 - 24.04.2024
Важно днес

"Зелено движение" даде заявка за своя парламентарна група в новия парламент

Партията се регистрира самостоятелно за участие в изборите на 9 юни

11:24 - 24.04.2024