Над 1000 служители от Системата на Кока-Кола в България се включиха в инициативата "Моят зелен град"

Над 1 000 служители от Системата на Кока-Кола в България се включиха в традиционната доброволческа инициатива на компанията „Моят зелен град“.

Те почистиха замърсени локации в близост до София, Варна, Бургас, Пловдив, Плевен, Велико Търново и Стара Загора. Инициативата се организира за 16-та поредна година, като подкрепя Световния ден за почистване (World Cleanup Day) и кампанията на bTV „Да изчистим България заедно“.

Доброволците събраха разделно над 760 чувала с пластмасови, хартиени, стъклени, метални и текстилни отпадъци, които бяха предадени за рециклиране.

Най-голямата група от доброволци по традиция се събра в столицата, като към тях се присъедини и поп изпълнителят Владимир Ампов – Графа, който от години е сред посланиците на голямото почистване на България. Групата почисти замърсените участъци в Ловния парк в София.

Снимка от екипа на Coca-Cola в акцията "Моят зелен град"

"Изключително щастлив съм, че за поредна година нашата визия за устойчиво развитие и „Свят без отпадъци“ бе споделена от колегите ни и техните близки. С общи усилия днес екипът ни премахна от картата на България стотици тонове разделно събрани отпадъци и им благодаря от сърце за добрия пример, който заедно с местните общности предаваме към децата ни. Безценно е, че те вече разбират разликата между това да почистват и да не замърсяват. А това е първата и най-важна стъпка към голямата промяна и реализирането на голямата ни цел – премахването на отпадъците от опаковки и постигането на кръговия модел „от бутилка в бутилка“, сподели Саша Маркович, генерален директор на Кока-Кола ХБК България.

Инициативата „Моят зелен град“ се провежда в подкрепа на глобалните ангажименти на Системата на Кока-Кола до 2030 г. да постигне еквивалента на 100% събиране и рециклиране на всяка продадена от компанията бутилка или кен. А до 2040 г. да се превърне във въглеродно неутрална компания.

Като част от предишните издания на кампанията екипът на Кока-Кола озелени, почисти и облагороди редица местности, горски пространства и паркове в страната. В предходните си доброволчески акции от него са засадени над 7 декара гори, събрани са над 3 000 чувала с отпадъци от десетки локации в страната, почистени са над 30 км крайбрежни зони, а 10 спирки на градския транспорт в София са трансформирани в контейнери за събиране на пластмаса. Екипът на Кока-Кола подкрепя и други общественополезни инициативи.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Текстове от партньори

Работното време на Kaufland по време на празниците

Магазините ще бъдат с намалено работно време на Великден и Гергьовден

18:03 - 30.04.2024
Важно днес

Кабинетът "Главчев" разреши частна детска болница, докато държавата още не може да построи своя

Новината провокира възмущение на Обществения съвет за Национална детска болница

17:04 - 30.04.2024
Важно днес

Нетаняху обяви, че Израел ще нахлуе в Рафах - със или без сделка за заложниците

В Кайро се проведе нов кръг преговори за прекратяване на огъня

16:55 - 30.04.2024
Важно днес

Мъж с меч уби 13-годишно момче и рани други четирима в Лондон

Предполагаемият 36-годишен извършител е арестуван. Засега разследващите не определят атаката като терористична.

15:39 - 30.04.2024
галерия

Сериалите, които ще гледаме през май 2024 г.

Няколко дългоочаквани завръщания, нов Доктор Кой и още

15:23 - 30.04.2024