Не лъвица, а диво прасе. Полицията в Берлин спира да търси избягал хищник

Предполагаемата лъвица, която полицията в Берлин издирваше в покрайнините на Берлин, всъщност се оказва диво прасе. Това показва експертен анализ на видеозаписа, след който започна търсенето на избягала голяма котка, а местните жители бяха призовани да останат по домовете си от съображения за сигурност.

Германски медии съобщиха, че полицията прекратява издирването. От местната управа твърдят, че няма сериозни индикации за съществуването на лъвица или друг едър хищник в претърсения район. Въпреки това служителите остават бдителни и могат да се върнат към работа по случая по всяко време.

Две денонощия продължи издирването на мистериозната „лъвица“ в близост до югозападните граници на Берлин. Разследващите органи предприеха действия, след като видеозапис, на който се вижда „лъвицата“, обиколи социалните мрежи. В издирването се включиха десетки полицаи и ветеринари, бяха използвани термокамери през нощта. Местните жители бяха призовани да не напускат домовете си и да държат домашните си любимци на закрито.

Двама експерти направиха повторен анализ на видеозаписа, който обиколи социалните мрежи в четвъртък. Според тях животното най-вероятно е просто дива свиня, а не лъвица.

Ръководителят на полицейските операции в района Петер Фойцик каза, цитиран от местни медии, че сигналите от граждани също не са дали убедителни доказателства за присъствието на хищника.

Експертът по дивата природа в Берлин Дерк Ехлерт от самото начало беше скептичен, че животното, обявено за издирване, е лъвица.

По принцип нито лъвът, нито лъвицата могат просто да изчезнат. Те оставят следи. Много е показателно, че на мястото, където животното е видяно и заснето, не може да се види дори отпечатък“, подчерта Ехлерт.

Експертите сравняват телосложението на лъвица с това на животното от видеото. Заключението: „Дори късата, увиснала опашка с рехаво окосмен пискюл и дължина около десетина сантиметра изключва лъвица“.

Председателят на Берлинския съюз за опазване на природата Райнер Алтенкамп също е убеден, че хищникът, който издирват югозападно от Берлин, е дива свиня.

„Другите разпознаваеми черти, например - заоблената линия на гръба и издължената глава, пасват много добре на дива свиня и оборват тезата, че става въпрос за хищник. Цялото поведение на животното е напълно типично за дивите свине в градските райони“, смята Алтенкамп.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Текстове от партньори

Работното време на Kaufland по време на празниците

Магазините ще бъдат с намалено работно време на Великден и Гергьовден

18:03 - 30.04.2024
Важно днес

Кабинетът "Главчев" разреши частна детска болница, докато държавата още не може да построи своя

Новината провокира възмущение на Обществения съвет за Национална детска болница

17:04 - 30.04.2024
Важно днес

Нетаняху обяви, че Израел ще нахлуе в Рафах - със или без сделка за заложниците

В Кайро се проведе нов кръг преговори за прекратяване на огъня

16:55 - 30.04.2024
Важно днес

Мъж с меч уби 13-годишно момче и рани други четирима в Лондон

Предполагаемият 36-годишен извършител е арестуван. Засега разследващите не определят атаката като терористична.

15:39 - 30.04.2024
галерия

Сериалите, които ще гледаме през май 2024 г.

Няколко дългоочаквани завръщания, нов Доктор Кой и още

15:23 - 30.04.2024
Важно днес

Герой от разследване на АКФ за злоупотреби влиза в управата на пътната агенция

Случаят е стигнал до прокуратурата, след това се губят следите

15:04 - 30.04.2024