"Не се обличайте като Барби": Нови правила на стачката в Холивуд възмутиха актьорите Снимка: © Warner Bros.

Всяка година за Хелоуин знаменитостите обичат да демонстрират своите бляскави и интересни костюми за празника, които често базирани на персонажи от хитови телевизионни предавания и филми. Тази година обаче те ще трябва да мислят други идеи за облекла, след като актьорите бяха предупредени, че хелоуинските им костюми могат да нарушат правилата на продължаващата стачка в Холивуд.

Няколко издания, сред които "Variety" и "The Hollywood Reporter" съобщават, че профсъюзът на Гилдията на актьорите (SAG-AFTRA) е издал насоки, към които членовете му трябва да се придържат. Съгласно тях актьорите не само нямат право да се снимат в продукции в момента, но не могат и да рекламират филми и сериали със свое участие. Сега се въвежда и правило във връзка с костюмите за Хелоуин:

"Не публикувайте снимки с костюми в социалните мрежи, които са вдъхновени от съдържание, което е обект на стачката! Няма да рекламираме съдържанието [на филмовите студия] без справедлив колективен договор", гласи документа, разпространен от профсъюза.

Справка в Google показва, че най-популярните костюми за Хелоуин за 2023 г. са Барби (на 1-во място), Спайдърмен (3-то място) и Уендсей Адамс (6-то място). Всички те попадат под забраната на SAG-AFTRA.

Носенето на костюми, вдъхновени от тези герои, би популяризирало съдържание, създадено от студиата, с които актьорите са в спор, обяснява профсъюза.

"Избирайте костюми, вдъхновени от обобщени персонажи и други фигури (призраци, зомбита, паяци и други)", съветват от там и призовават актьорите да използват "колективната си сила", за да изпратят силно и ясни послание към работодателите, срещу които стачкуват.

Идеята обаче не беше посрещната от всички с особен възторг. Актрисата от "This is Us" Манди Мур се включи с публикация в социалните мрежи, като написа: "Това шега ли е? Хайде SAG-AFTRA. Това ли е важното? Ние ви молим да преговаряте добросъвестно от наше име. Толкова много хора във всеки аспект на тази индустрия правят сериозни саможертви в продължение на месеци. Върнете се на масата и постигнете справедлива сделка, за да могат всички да се върнат на работа."

Номинираната за "Еми" актриса Мелиса Гилбърт се изказа още по-остро за препоръките:

"Това ли измислихте? Буквално на никого не му пука какво ще облече някой за Хелоуин. Искам да кажа, наистина ли си мислите, че подобни инфантилни неща ще сложат край на стачката? Изглеждаме като посмешище. Моля, кажете ми, че ще направите така, че това правило да отпадне... и да отидете отново на преговори".

Звездата от "Deadpool" Райън Рейнълдс използва новината, за да се пошегува, че насоките са възможност за 8-годишната му дъщеря "да се научи", въпреки че не е част от от профсъюза на актьорите.

Впоследствие от SAG-AFTRA излязоха с уточнение, че правилата се отнасят само за възрастните, а не и за техните деца.

Междувременно стачката на актьорите скоро ще отбележи стотния си ден. От началото ѝ по-голямата част от филмовата продукция е спряна, тъй като двете страни не успяват да постигнат споразумение по няколко искания от страната на актьорите, сред които по-висока заплата, дял от приходите от стрийминг и защити срещу употребата на изкуствения интелект.

Последните преговори между актьорите и филмовите студия се провалиха миналата седмица. Тази седмица обаче звездата Джордж Клуни застана начело на група от актьори, които представиха ново предложение на профсъюза за изход от ситуацията. Според "The Hollywood Reporter" групата е провела среща с ръководителите на SAG-AFTRA, а в нея са участвали още Рейнолдс, Скарлет Йохансон, Кери Уошингтън, Тайлър Пери, Брадли Купър, Мерил Стрийп, Робърт де Ниро, Бен Афлек, Дженифър Анистън, Рийз Уидърспун, Ема Стоун и Лора Дърн.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Главчев спря решението за частна детска болница. Инвеститорът също се отказа (Обновена)

Инвеститорът се отказа от създаването на педиатрично отделение

17:20 - 01.05.2024
Живот

"Мис изкуствен интелект" - първият в света конкурс търси най-красивия модел, генериран с AI

Създателите на конкурса се надяват събитието да се превърне в "Оскарите" в сферата на ИИ

17:16 - 01.05.2024
Важно днес

ПП-ДБ праща на ДАНС и прокуратурата решението за частна детска болница

Отношение по темата реши да вземе и съпреседателят на ДПС Делян Пеевски

14:52 - 01.05.2024
Важно днес

Полицейски щурм и арести на студенти в два американски университета

Сблъсъците са заради протести заради войната между Израел и "Хамас"

14:20 - 01.05.2024
Кино и сериали

Неудобната истина за насилието над деца в Холивуд

Нов документален сериал повдига важни въпроси, но не стига достатъчно далеч

13:24 - 01.05.2024
Важно днес

Радев и граждани въстанаха срещу проекта за частна детска болница, одобрен от кабинета "Главчев"

Фондация "Даная" ще съди държавата заради решението

12:27 - 01.05.2024
Живот

3 дълги уикенда през май и 7 неучебни дни за децата. Вижте кога почиваме

Кога ще почиваме този месец май?

11:52 - 01.05.2024
Важно днес

Министри на ПП ще водят листи. Денков ще е водач в два района

Двама депутати от ПП-ДБ ще участват само във вота за евродепутати

11:15 - 01.05.2024
Важно днес

Почина Пол Остър - "литературната суперзвезда" и автор на "Нюйоркска трилогия"

На 77-годишна възраст си отиде Пол Остър - един от най-значимите писатели на своето поколение

10:11 - 01.05.2024