NOVA вече официално е собственост на "Юнайтед груп" Снимка: © Techno.bg - Новинарското студио на Нова телевизия

Комисията за защита на конкуренцията одобри продажбата на Nova Broadcasting Group. Медийната група, която бе собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви, вече е част от „Юнайтед груп“ (собственик на VIVACOM).

Продажбата е реализирана по-малко от месец след като се разбра за намерението на Домусчиеви да се договорят с водещия доставчик на телекомуникационни услуги в Югоизточна Европа. Сумата по сделката не се съобщава. Според „Капитал“ – става въпрос за малко над 300 млн. евро. Досегашните собственици купиха „Нова телевизия“ за 185 млн. евро преди малко повече от година и половина.

Решението на КЗК е от 14 януари, но е публикувано този понеделник. То влиза в сила незабавно.

"Въз основа на извършената оценка комисията приема, че концентрацията няма да доведе до установяване или засилване на господстващо положение. Следователно, сделката не би могла да породи антиконкурентни ефекти, изразяващи се в значително възпрепятстване на конкурентната среда на съответните пазари и следва да бъде безусловно разрешена при условията на чл. 26, ал. 1 от ЗЗК", пише в решенито на регулаторния орган.

Портфолиото на Nova Broadcasting се състои от 10 телевизионни канала, включително и националната Нова ТВ и Канал 3 (преобразувана в NOVA News), четири радио станции и най-голямата българска онлайн платформа "Нетинфо", която достига до 80% от населението на България всеки месец.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия удари строителен хипермаркет в Харков, пълен с хора

Най-малко 24 души са ранени, а двама са загинали, много от хората са в неизвестност

17:36 - 25.05.2024