Дебютът на Джуд Лоу в ролята на Пий XIII в "Младият папа" през 2016 г. беше сигурен индикатор, че сериалът ще се превърне във феномен благодарение на неповторимия си естетически поглед към религията, властта, греховете и прошката отвъд стените на Ватикана. 

Продукцията на Паоло Сорентино разказваше историята на първия американски папа, който опитва да промени образа на Католическата църква, за да я върне по-близо към Бога. С всеки следващ епизод на фона на ремикс на "Watchtower", Лоу влизаше все по-дълбоко в образа на "невидимия папа" Лени Белардо - момчето, изгубило родителите си и оставено на грижите на монахини, което не престава да търси пътя към създателя. 

Сега героите на Сорентино се завръщат - при това със силното подкрепление на Джон Малкович. 

Първият епизод от продължението на минисериала - "Новият папа" - ще направи премиерата си по HBO GO в Европа (включително България) на 10 януари 2020 г.. 

Историята започва там, където приключи "Младият папа" - с физическия срив на папа Пий XIII. Досегашният глава на църквата е в кома, а държавният секретар на Ватикана Анджело Войело (Силвио Орландо) успява да постави на негово място сър Джон Бранокс (Джон Малкович). 

Новият папа прави впечатление на чаровен, изискан, умерен английски аристократ. Изглежда идеален, но и той крие своите тайни, а действията му издават крехкост и несигурност. 

"Безотговорен съм. Бездеен. Помпозен съм. Надут. Не е ли достатъчно?"

Войело веднага разбира, че няма да е лесно да замени харизматичния Пий XIII. В капан между живота и смъртта, Лени Белардо се е превърнал в светец, а хиляди вече го идолизират. Междувременно Църквата е под атака от външни заплахи и скандали, удрящи символите на християнството и рискуващи да разрушат необратимо установената религиозна йерархия. Както винаги обаче във Ватикана нищо не е това, което изглежда.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

BILLA помага на дарителската кампания на SOS Детски селища България

Ключови магазини от веригата са домакин на акция за събиране на дарения в подкрепа на приемната грижа в България

Янаки Стоилов: Кабинетът ще сезира КС заради казуса с Иван Гешев

"Недопустимо" ли е правосъдният министър да иска оставката на главния прокурор, както смята ВСС?

Колко струва златният медал от Олимпиадата?

Най-богатите държави не са задължително най-щедри, а най-щедрите не са най-успешни

Ех… ако успеем, един ден ще пратим македонец в Космоса

Ако ще мечтаеш, по-добре да е на едро