Дебютът на Джуд Лоу в ролята на Пий XIII в "Младият папа" през 2016 г. беше сигурен индикатор, че сериалът ще се превърне във феномен благодарение на неповторимия си естетически поглед към религията, властта, греховете и прошката отвъд стените на Ватикана.

Продукцията на Паоло Сорентино разказваше историята на първия американски папа, който опитва да промени образа на Католическата църква, за да я върне по-близо към Бога. С всеки следващ епизод на фона на ремикс на "Watchtower", Лоу влизаше все по-дълбоко в образа на "невидимия папа" Лени Белардо - момчето, изгубило родителите си и оставено на грижите на монахини, което не престава да търси пътя към създателя.

Сега героите на Сорентино се завръщат - при това със силното подкрепление на Джон Малкович.

Първият епизод от продължението на минисериала - "Новият папа" - ще направи премиерата си по HBO GO в Европа (включително България) на 10 януари 2020 г..

Джуд Лоу се завръща в "Новият папа" по HBOИсторията започва там, където приключи "Младият папа" - с физическия срив на папа Пий XIII. Досегашният глава на църквата е в кома, а държавният секретар на Ватикана Анджело Войело (Силвио Орландо) успява да постави на негово място сър Джон Бранокс (Джон Малкович).

Новият папа прави впечатление на чаровен, изискан, умерен английски аристократ. Изглежда идеален, но и той крие своите тайни, а действията му издават крехкост и несигурност.

"Безотговорен съм. Бездеен. Помпозен съм. Надут. Не е ли достатъчно?"

"Новият папа" по HBO - ВойелоВойело веднага разбира, че няма да е лесно да замени харизматичния Пий XIII. В капан между живота и смъртта, Лени Белардо се е превърнал в светец, а хиляди вече го идолизират. Междувременно Църквата е под атака от външни заплахи и скандали, удрящи символите на християнството и рискуващи да разрушат необратимо установената религиозна йерархия. Както винаги обаче във Ватикана нищо не е това, което изглежда.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Бесарабски българин е загубил съпругата и детето си при руския обстрел в Одеса

При нападението са загинали още 2 деца

15:05 - 03.03.2024
Важно днес

Радев заговори срещу "проповедниците на нихилизма и разделението" на връх Шипка

На фона на руски знамена Радев видя "прогонване на лепкавата политическа мъгла от върховете на българското минало"

13:41 - 03.03.2024
Важно днес

Хепи-соцът като атракцион за всеки национален празник

С "Чавдар" и "Икарус" на Трети март?

13:35 - 03.03.2024
Важно днес

Тръмп изпревари Ники Хейли в още три щата преди "Супер вторник"

Дали Тръмп ще остане единственият кандидат за номинацията - ще се реши на 5 март

09:12 - 03.03.2024