Времето е от малкото ресурси в човешкия живот, които са абсолютно константни и напълно изчерпаеми. Дните ни включват едни и същи 24 часа, които текат с една и съща скорост за всички хора от зората на времето насам.

Това, което отличава различните дни, но и различните хора, е енергията, с която разполагаме. Не говорим за езотерични концепции, а за най-обикновената енергия, с която вършим всичко в ежедневието си - от работа, през домашни задължения, до забавление. Ресурсът, който възстановяваме с добра почивка, качествен сън и приятни преживявания.

Тази енергия е нещо, над което имаме немалък контрол, което е в основата на един от най-актуалните хакове за по-добра продуктивност - според него не трябва да управляваме времето си, над което така или иначе нямаме контрол, а енергията си. В този смисъл графикът ни трябва да е свързан с харченето и възстановяването на енергия, а не с часовника. Окей, в края на краищата, може би, звучи малко езотерично.

Ако приложим тази концепция към смартфоните, вероятно ще е по-лесна за разбиране. Те са с нас през цялото време, но могат да са полезни само когато имат енергия в себе си, така че да могат да изпълняват полезни и безполезни задачи.

Именно нуждата от енергия кара производителите да правят някои от най-полезните промени в смартфоните в последните години. Топ моделът в новата бюджетна серия на Xiaomi не е изключение.

Redmi Note 11 Pro 5G изглежда добре, усеща се в ръката добре и най-вече можете да разчитате на батерията му.

Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G камера ревю

Тя е с капацитет 5000mAh, което на по-прост език означава, че има много енергия. Толкова много, че телефонът може да издържи на чатове, разговори, справки онлайн, както и по-безполезното ровене в социалните мрежи и играене на игри в продължение на целия ден. Вероятно и в част от втория ден.

И ако това не е достатъчно, той може много бързо да събере енергия за нови задачи.

Xiaomi включва технологията си за бързо зареждане в Redmi Note 11 Pro 5G, като в кутията му има зарядно с мощност 67 вата. С него за 15 минути телефонът е зареден от 0 до 50%, а до 100% му трябват под 45 мин.

Доброто управление на енергията ни включва и осъзнатост за това кои дейности ни костват много повече ресурси и кои не. За някои хора най-изтощителни са домашните задължения, за други е счетоводството, за трети социалните интеракции, известни още като срещи с други хора. Знаейки какво хаби много енергия, можете да приоритизирате графика си, така че важните неща да получат нужната енергия, за да се случат добре.

При смартфоните много енергия се изразходва от чипсетите, които правят всички изчисления, за да работят любимите ни приложения. Redmi Note 11 Pro 5G е със Snapdragon 695 5G, който използва енергията изключително ефективно. В комбинация с 5G свързаността, всичко тук се случва бързо, което също помага да изразходвате по-малко енергия за задачите.

Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G приложения

В играта на приоритети при смартфоните най-отгоре е дисплеят. Това е най-важната част, която може свободно да хаби колкото енергия е нужна, стига да осигурява добро качество. Xiaomi знае това и не прави никакви компромиси по темата. Екранът на Redmi Note 11 Pro 5G е с 6.67-инчов AMOLED панел с висока резолюция и висока честота на опресняване от 120 херца. Това безспорно изразходва повече енергия от някой по-скромен екран, но и осигурява картина с високи детайли, контрастни цветове и плавни анимации. Далеч по-важно, независимо дали ще четете, гледате видео, играете или снимате.

И след като стана дума за снимките, те нямат толкова пряка връзка с енергията на телефона, но могат да заредят нашата енергия, когато ни се получат добре.

Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G батерия, дизайн

Xiaomi има основна камера със 108MP сензор, която комбинира 9 пиксела в един. Така получавате кадри с 12MP резолюция, които са с по-високо качество на изображението. Освен това Redmi Note 11 Pro 5G има ултра широкоъгълна камера за по-впечатляващи пейзажи и макро камера, с която да навлезете в най-фините детайли.

Приятните преживявания са начин да си набавяме позитивна енергия, която после да инвестираме в не толкова приятни неща. При джаджите едно от условията за приятното преживяване е комфортът, който предлагат. Redmi Note 11 Pro 5G е с изчистен дизайн, вдъхващ усещане за модерна джаджа, която е здрава и стабилна в ръката. Нищо не блести, не лъщи, респективно не остават и много отпечатъци, извън обичайните по екрана.

Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G снимане, снимки, камера

В комбинация с бързата работа, това прави “общуването” със самия телефон зареждащо.

За това помагат и малки удобства като жакът за слушалки. Той е в горната част на телефона и позволява да използвате любимите си жични слушалки без нужда от преходници. Друг такъв елемент е възможността да добавите microSD карта, така че да разполагате с повече място за снимки и видеа, а защо не и музика. Нея можете да си пуснете на стерео говорителите, които са с ясен и силен звук, напълно подходящ за караоке под душа.

Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G дизайн и звук

Не на последно място е важно да споменем, че Redmi Note 11 Pro 5G е един от бюджетните модели на Xiaomi. Това също няма отношение към енергийния баланс на смартфона, но може да помогне за енергийния баланс на собствениците му. Все пак един от най-евтините 5G смартфони на пазара изисква по-малко време и енергия, за да го имате.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Шанс за живот на трима души даде донорска ситуация в "Пирогов"

Черният дроб и бъбреците на изпаднал в мозъчна смърт 59-годишен мъж са били трансплантирани

11:48 - 21.04.2024
Важно днес

"Няма малка корупция в завладяна държава". Кирил Петков за следенето от НСО, "независимите анализатори" и компроматите

Бившият премиер даде примери как действа "дълбоката държава"

10:28 - 21.04.2024
Важно днес

Д-р Благомир Здравков: Епидемия от коклюш може да се преодолее с ваксинация

При-най малките бебета симптомите на болестта може да не са кашлица

10:07 - 21.04.2024
Важно днес

Казусът Благовест Георгиев: Може ли Столичният общинският съвет да изключи съветник?

В началото на април Георгиев участва в пътен инцидент, а впоследствие се опита да избяга от местопроизшествието.

16:23 - 20.04.2024