Новозеландска депутатка се закара до родилното с колело Снимка: © Julie Anne Genter/Facebook

Депутатката от Нова Зеландия Джули Ан Джентър се качва на велосипеда си много рано в неделя, за да отиде до болницата, където да роди. В този момент тя вече има контракции и час по-късно ражда.

“Големи новини!” пише представителят на Зелената партия във Facebook по-късно. “Тази сутрин посрещнахме най-новият член на нашето семейство. Наистина не планирах да карам велосипед докато раждам, но в крайна сметка се случи.”

Този случай допълва вече изградената репутация на земни хора, която имат политиците от островната страна. Министър-председателят на страната Джасинда Ардърн използва майчинството си, а по-късно заведе тримесечното си бебе на среща на Обединените нации, тъй като още кърмеше.

“Контракциите ми не бяха толкова силни когато излязох в 2 сутринта, за да стигна до болницата, въпреки че бяха на 2-3 минути и станаха по-интензивни докато стигнем 10 минути по-късно”, пише Джентър.

Според местни медии, цитирани от Ройтерс, това не е първото раждане на Джентър, за което отива до болницата с велосипед. През 2018 тя прави същото при раждането на първото си дете. В своя профил във Facebook тя е написала "Обичам велосипеда си".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024