Паника в луксозен ресторант на Босфора: срути се платформа, клиентите паднаха в морето Снимка: © Screenshot/Twitter

Клиенти на ресторант в Истанбул паднаха във водите на Босфора, след като платформата на заведението се срути. Това съобщават няколко турски медии.

Вестник "Milliyet" посочва, че всички хора са спасени, а четирима души са настанени в болница. Инцидентът става в петък около 21:00 часа в ресторант Danis на улица в квартал Бебек, намиращ се в европейската част на Истанбул.

По неизвестни към този момент причини платформата, на която е разположен ресторантът, се е струтила. В резултат на това около 15 души падат в морската вода край заведението. На място са изпратени екипи на полиция, пожарната и здравната служба.

Потребители в Twitter споделиха кадри от инцидента.

Хасан Гезгинчи е един от хората, които се опитват да спасят падналите клиенти.

"Изведнъж чух шум. Първоначално помислих, че кола е паднала в морето. От ресторанта се чуваха звуци. Помислих, че вътре има бой. Огледах се и видях, че в морето има хора. Предната страна се беше срутила, а 15-20 души бяха в морето", разказва той пред вестника.

Изданието цитира информация, предоставена от Столичната община на Истанбул. От там посочват, че заведението е сменило собственика си през октомври миналата година и новите собственици са започнали ремонтни дейности по обекта, които са били в нарушение.

Жители на квартала разказват, че частта, която се е срутила, е била добавена след ремонта. На сайта на заведението тя е определена като "зона за пушене".

В изявление представители на ресторанта заявиха, че са "дълбоко натъжени от инцидента" и ще направят всичко възможно, за да компенсират клиентите си. Те обаче са разсторени от случилото се, като някои от тях оставиха негативни коментари и оценки за преживяването си.

"Много ми хареса. Благодарение на тях имахме преживяване като на "Титаник". Благодарим ви, че създадохте тази уникална атмосфера за нас", пише един потребител в платформата за ревюта в Google.

"Ако искате да плувате и да ядете едновременно, мястото е за вас. Но трябва да внимавате, защото може да бъдете изядени от риби или да не се измъкнете оттам живи", посочва иронично друг клиент на заведението.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Филмът за Кристиан Таков - подложен на цензура

Разпространители отказват на Веселин Диманов прожекции

16:07 - 27.01.2023

ФК "Левски" осъди расистките изказвания на Гонзо

Фракцията "Ултрас Левски" обаче се оказа недоволна

15:48 - 27.01.2023

Нощният влак София-Варна стана денонощен

8 часа закъснение по трасето, пътниците били принудени да слязат в чакалнята на гара Стряма

14:43 - 27.01.2023

Депутатите приеха символично механизъм за разследване на главния прокурор

Гласуваните промени нямат шанс да бъдат окончателно приети до края на работата на парламента

13:57 - 27.01.2023

НАП е провела 3 ревизии на Nexo заради неплатен ДДС

Проверките на българското дружество са започнали още през март 2021

13:09 - 27.01.2023