Пролетта e вече тук. Освен празници и обещания за ново начало, тя носи и много моменти, в които семействата с бебета и малки деца ще могат да прекарват времето си на въздух, под открито небе, в разходки и игри.

Идването на слънчевия сезон традиционно е голямо облекчение за родителите на малки деца: край на дилемата къде да се забавляват заедно, на неволите, свързани със студа навън и на застояването вкъщи. Затоплянето и увеличаването на светлите часове - дават много повече възможности за занимания, което само по себе си улеснява родителите.

Стига да имаме на разположение някои основни детски продукти и вещи: триколки за бъдещите колоездачи, летни колички за най-малките, батути за онези, които имат много енергия за изразходване, акумулаторни коли за автомобилните ентусиасти и още.

Как обаче да изберем правилните продукти за детето, сред огромното разнообразие, което се предлага? Вижте някои съвети, с които да се ориентирате по-лесно:

Количката: пролетни разходки с бебето на свеж въздух

Количката е най-важният уред за родителите на все още непроходили или наскоро проходили деца. Важно е тя да бъде лесно сглобяема, за да бъде по-практична от гледна точка на пространството, което заема във вашия автомобил. Предвид разнообразната пътна настилка в парковете из страната, е добре да се спрете на количка с големи гуми, която ще минава по-лесно през всякакви видове терени, включително и тревни площи.

Модулните колички, в които кошчето за новородено се трансформира в кошче за сядане също са удобен вариант. Някои от тях са приспособими и за автомобили, което също улеснява придвижването.
Летните колички са по-леки, по-лесно сгъваеми и не заемат много място: общо взето това е най-добрата опция за топлите месеци: обърнете внимание на моделите, които са с дишаща материя, която може да се свали и да се почисти. Това е удобен вариант, тъй като количките редовно се цапат с пюрета, млека и сокове.

В най-голямата платформа за онлайн търговия OLX, има впечатляващ избор от летни (и не само) колички, като компанията отчита 320% поевтиняване на този вид артикули – от близо 500 лв. на по-малко от 120 лв. за брой спрямо миналата година.

Имайте предвид тези данни, когато избирате превозното средство на бебето: цената винаги е от значение, особено в периода, когато децата растат значително бързо.

Акумулаторната кола: адреналин за бъдещи състезатели

Ако имате дете, което се заглежда по акумулаторните коли, моментът, в който ще поиска ключовете за личния ви автомобил, все още е далеч.

В OLX ще откриете модели със специални екстри за най-малките. Предлагат се колички с удобна седалка, допълнителна опора за детето и вграден мотор с по-малка мощност, който развива максимум около 3 км/ч (дори то да се засили твърде смело, няма много какво да се случи с тази скорост).

Акумулаторните коли обикновено се управляват с един бутон и най-често се предлагат с дистанционно, което позволява на родителите да управляват движението: досущ като инструкторите на истинските шофьорски курсове.

При по-големите (3-5 год.) този вид устройства идват вече с по-сериозна мощност: развиват близо 10 км/ч. В OLX може да намерите и коли за тази възрастова група с дизайн на любими герои като Маккуин Светкавицата и други.

Огледайте и офроуд вариантите: когато е топло, забавлението с акумулаторна кола в парка и минаването през пясък и тревни участъци е гарантирано.

За следващата възрастова група (5-8 години) вече могат да бъдат открити умалени версии на най-популярните модели автомобили за възрастни. Имайте предвид, че някои от тях са без дистанционни, а други включват дори двойна моторна система и допълнителна мощност, която значително доближава преживяването до истинското шофиране.

Според данните на OLX, акумулаторните коли държат първото място на най-търсен детски продукт в платформата през 2022, докато цените в момента, подобно на количките, бележат съществен спад.

Всъщност, OLX установява близо 47% ценови спад на всички продукти от категория „За бебето и детето“, което, заедно с огромното разнообразие на артикули, е значима причина да потърсите каквото ви е нужно за детето първо там. Същевременно в платформата се наблюдава цялостно увеличение в търсенето на детски и бебешки стоки през 2022 г. и тази тенденция се запазва и през първите месеци на 2023 г.

Можем спокойно да прогнозираме, че с покачването на температурите навън, търсенето на детски стоки на открито ще се увеличава. Важно е да отчетем предимството на OLX като място, което събира всички стойностни предложения на едно място, откъдето лесно можем да изберем най-подходящия продукт за нас.

Освен детски колички и акумулаторни коли, които заемат най-високите позиции в търсенето, други артикули, към които масово се насочваме с идването на пролетта, са батутите.

Относно тях, имайте предвид едно важно правило: допуска се по едно дете на батут. Независимо дали ще изберете от OLX най-малкия възможен трамплин или такъв, който ще побере цялото семейство, съветът ни е да не допускате по повече от един човек на него по едно и също време. По този начин гарантирате безопасността на своите деца.

В платформата може да откриете още проходилки, столчета за хранене, люлки за двора или хамаци за парка, бебешки вани, столчета за коли и всичко останало, което е необходимо за спокойни и весели пролетни дни с малките деца.

За още интересни предложения и пролетно пазаруване може да разгледате цялата секция За бебето и детето в OLX.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Десетки хиляди отново протестираха в Грузия, след като парламентът придвижи спорен закон

Недоволството около спорния закон за "чуждестранни агенти" в Грузия продължава

09:40 - 02.05.2024
Текстове от партньори

Кока-Кола ХБК България се подготвя за стажантската програма Coke Internship 2024

Компанията предлага 8 свободни позиции за своята тримесечна платена програма

08:59 - 02.05.2024
Важно днес

Главчев спря решението за частна детска болница. Инвеститорът също се отказа (Обновена)

Инвеститорът се отказа от създаването на педиатрично отделение

17:20 - 01.05.2024
Живот

"Мис изкуствен интелект" - първият в света конкурс търси най-красивия модел, генериран с AI

Създателите на конкурса се надяват събитието да се превърне в "Оскарите" в сферата на ИИ

17:16 - 01.05.2024
Важно днес

ПП-ДБ праща на ДАНС и прокуратурата решението за частна детска болница

Отношение по темата реши да вземе и съпреседателят на ДПС Делян Пеевски

14:52 - 01.05.2024
Важно днес

Полицейски щурм и арести на студенти в два американски университета

Сблъсъците са заради протести заради войната между Израел и "Хамас"

14:20 - 01.05.2024