Pikmin Bloom е наследникът на Pokémon GO, в който оставяте следа от виртуални цветя Снимка: © Niantic

Гейминг компанията Niantic, която предизвика културен феномен с Pokémon Go през 2016, обяви ново партньорство с Nintendo. Резултатът от него е играта Pikmin Bloom, която вече е достъпна за Android и iOS в Сингапур и Австралия, а в следващите дни ще бъде пусната и в целия свят.

Подобно на Pokémon Go новата игра стимулира играчите да излязат навън и да опознаят квартала си. Вместо да събират покемони обаче, тук играчите ще събират и засаждат семена, с които отглеждат своя отряд от pikmin.

Самите pikmin са хибрид между животни и растения, част от франчайз на Nintendo, който включва няколко игри в последните 20 години. Поредицата е създадена от легендата на японската компания Шигеру Миямато, който е създател и на Super Mario.

Играчите могат да хранят своите същества, така че те да цъфнат. След това могат да събират техните листенца, което позволява да оставят следа от цветя докато се разхождат, която другите играчи да виждат в играта.

Интересен елемент в играта е функцията за нещо като дневник за разходките всеки ден. В него Pikmin Bloom показва информация за това колко е ходил играчът, какви същества е събрал, както и на какви локации е бил, което е обединено в кратко видео. Играчите могат да добавят снимки и бележки, с които да персонализират видеата си. Естествено, има и режим за добавена реалност, така че pikimin да се разхождат из истинския свят.

Pikmin Bloom е резултат от 3-годишно сътрудничество между Niantic и Nintendo. „За мен и всички в Niantic помагането на това приложение да се появи е ново и много забавно изживяване“, сподели Шигеру Миямото в трейлър за играта. „Надявам се, че всеки може да създаде трайни спомени с Pikmin.“

Играта има за цел „да вдъхновява хората да излязат навън, да изследват улиците и кварталите си си и да се забавляват в същото време“, като същевременно насърчава очевидните ползи от ходенето за физическото и психическото здраве.



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Общинските съветници на БСП в София не послушаха Нинова и отказаха да сменят лидера си

Иван Таков ще продължи да е председател на групата на БСП в СОС

14:12 - 25.04.2024
Млада България

Двете лица на Gen Z в България: Какво отличава тийновете от останалите младежи

Всичко е в полза на младите, но социалният и финансовият им статут са пречка

12:31 - 25.04.2024
Важно днес

И в СЕМ ще има ротация: Наплатанова и Велева поемат временно председателство (Обновена)

Габриела Наплатанова и Симона Велева са двете предложения за нов председател на СЕМ

11:04 - 25.04.2024
Политика

Кой ще прави избори или как ГЕРБ оглави почти всички районни избирателни комисии

В 26 от 31 комисии съставът е определен служебно от ЦИК - в полза на ГЕРБ и ДПС

11:03 - 25.04.2024
Важно днес

Борисов и Пеевски в синхрон видяха нова коалиция в парламента

Повод стана предложението за отстраняването на Росен Желязков

10:02 - 25.04.2024