Подаръкът, който дарява спомени Снимка: © Gift Come True

Декември месец. Лудостта по моловете в търсене на очакваната Коледа с неочаквани подаръци е почти неизбежна.

Идеята да завием от традиционния хаос по магазините, да спестим дългите опашки, изнервените погледи, побутването с минувачите, чуденето къде да паркираме, е привлекателна.

Платформата Gift Come True идва на помощ точно навреме.

Тя е оригинално решение, което предлага различни видове преживявания. Изборът е богат – над 500 предложения, подходящи както за близките ни, така и за клиентите, на които държим и, на които не искаме да поднесем дежурните поздравителни пакети и кошници.

Удобството e важно за нас предимство. Разглеждаме сайта и да избираме за всеки подходящо изживяване, от което той може да се възползва година напред, в най-удобното за него време. Преживяванията са богати и откъм локация, конкретни интереси, и бюджет.

Подаръчният ваучер от Gift Come True може да се купи в последния момент, да се замени, ако предпочитанията на получателя се окажат други. Ако въобще пък не сте сигурни в това какво да изберете, винаги можете да заложите на сигурно – гифт карта за преживяване по избор.

Има и още една приятна изненада, този път за подаряващия. В периода от 1 декември – 31 декември всеки, закупил ваучер от Gift Come True, има шанс да спечели 1 от 10 Gift Come True гифт карти, всяка на сътветната стойност на поръчката на спечелилия. Пълните условия на играта можете да разгледате тук.

И ако вземем предвид, че храната си остава една от най-централните теми в този период на годината, предлагаме да започнем с предложение за кулинарен курс. В него е включена не просто дегустация на деликатесни изкушения, но и трупане на нови умения, с които да си ги приготвим у дома.

Тук възможностите са много - от познати кухни като българска, френска и италианска до по- далечни – японска или мексиканска. След най-сложното - избора на кулинарните характеристики, с които искаме да се запознаем, идва приятната част. Ръкавите се запретват за сладко-солено, традиционно или екзотично приключение. Gift Come True си партнира с добре познати училища и техните Master Chef-ове: Yummy, Metro Academy, Кулинарна Академия HRC и Кулинарно училище Меню. Накрая на курса разбира се дегустирате сготвеното и сте готови да се впечатлите своите близки и приятели.

Продължаваме да сме на кулинарна тематика и със следващото предложение – дегустация на вкусен и качествен шоколад. Да подарим сладка емоция, винаги е добро решение.

Ръчно изработеното изкушение е предназначено за ценители, които да опитат специална селекция шоколад в MILLESIME. Освен на вкуса, може да се доверим и на качеството, което гарантирано е на ниво, защото става въпрос за шест вида био шоколад от асортимента на белгийския бранд.

Дегустацията е за двама, а менюто е специално подбрано от разнообразна гама сортове какао с различни съставки. Това пътешествие в света на сладкото изкушение освен, че е повод да поглезим сетивата си, ни дава шанс и да се запознаем с техниките на създаването му и обогатява познанията ни относно определени асортименти.

Ако пък предпочитате раздвижване извън градска среда, може да се пренесем сред природата, където сред живописни поляни и сладки потоци, ще ни отведат конете на ранчо Ел Пасо.

То се намира в с. Ковачевци, което е само на 30км от София. Конете са американска порода, наследници на „мустанги“. Отглеждат ги в естествена среда с много любов и грижи. Доверието, което дават животните не може да се опише, а единствено да се изживее като естествено ездата е съпроводена с професионален инструктор. Освен, че ще видим от високо красивите пейзажи на Рила, Верила и Витоша, в рамките на час преход ще се насладим на чист въздух и добро настроение. Финалният щрих е уединена почивка и обяд за двама.

Друг преход, подходящ за сезона, е този с моторна шейна. Скоростта е по-висока, а гледките задоволяват потребностите и на най-придирчивите. Красотата се движи успоредно с достатъчна доза адреналин, който ще изпита уменията ви в този сезон. Преходът може да бъде избран за един или за двама в присъствието на квалифициран и опитен водач. Избраната от него посока е из горските маршрути на Рилските езера, Боровец, Витоша, Стара Планина. Продължителността избирате вие – едночасова разходка или 3-часова, в която е включен и час почивка за обяд. Офертата е привлекателна не само като романтична разходка, но е и подходяща опция за среща с приятели, например за осем души с 4 шейни (по двама).

Отново извън София, но за онези, които търсят спокойствието, е Винено SPA-сение за двама в Сандански. Това предложение ще ни потопи в лукса на вила Синтика, която поднася преживяване с 60-годишна история във винопроизводството. На фона на многообразна средиземноморска растителност и маслинова горичка, до оранжерия с пресни подправки се намира и Синти Ресторант. Там гостите могат да опитат закуската или да вечерят, задължително в комбинацията с бутилка вино от избата на Синтика. Ваучерът Wine lovers включва и нощувка за двама, 3-степенна вино дегустация с информационен тур в изба Синтика и заслужена почивка в рамките на уелнес центъра. Можете да се насладите и на спа процедура с био козметика Line Spa Wine с екстракт от гроздови семки. Посещението във вила Синтика може да се съчетае с разходка до Мелник или Рупите. А ако предпочетете да опознаете повече Сандански, наблизо е първото селище около минералните извори, възникнало през II хилядолетие преди н. е. Местните разказват, че е известно като Свети Врач - в памет на двамата братя народни лечители Козма и Дамян.

Друго релакс предложение ни позволява да презаредим в Термалната и Аква зона на най-модерния СПА център в България. Там ни предлагат 3-часов кеф с уникална гледка към София и Витоша. Millennium SPA & Wellness Center е от една страна достъпно, в близост до големия град удоволствие, от друга дава представа за откъсване от забързания живот, черпейки вдъхновение от 5-те елемента - Вода, Огън, Въздух, Земя, Етер.

Ваучерът за Термалната зона включва всевъзможни глезотии като: басейн със солена вода, хидромасажни вани, уникална морска баня, приключенски душове, инфрачервена сауна, панорамна финландска сауна и уютна камина. И още много...

За онези, които не вярват, че морските изживявания са само за летния сезон е и идеята за гмуркане в Созопол. Подводното приключение е за двама. Щастливците ще се потопят из дълбините на Черноморието ни като най-ценното тук е незабравимата среща с морските обитатели. Офертата включва урок по дайвинг за двама с професионален инструктор, инструктаж, беседа за живота под водата в акваторията на Созопол, цялостно оборудване. Включена е и възможност за хранене на рибите, като 35-минутното живописно приключение под вода може да бъде заснето и увековечено за спомен.

Финалът сме оставили за най-смелите, които не се страхуват да се обърнат с главата надолу, за да си набавят силна емоция. 30-минутен полет с акробатичен самолет ще вдигне адреналина и на най-дръзките и ще ги остави да се насладят на възможностите, които предлага. С този полет ще се впишете в скоростта на най-висшия акробатичен пилотаж.

Изживяването включва гръбен полет, лупинг, тоно, свредел, имелман, раверсман и дори камбана. Ще видите света буквално наопаки, но на доказалата се най-безопасна сертифицирана машина с възможности да изпълнява акробатични фигури. Естествено под зоркото око и със съдействието на опитен инструктор-пилот.
И ако американската писателка Нанси Фармър пише, че „по размера на подаръка можете да определите колко много ви обича човек.“, то ние бихме добавили, че по- скоро приятната изненада е достатъчна да издаде отношението ни към онези, които обичаме.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Спорт

Изненадваща победа за Ландо Норис в Гран при на Маями във Формула 1

Въпреки че не спечели състезанието Верстапен увеличи преднината си в шампионата пред своя съотборник Серхио Перес

09:21 - 06.05.2024
Важно днес

Нетаняху влезе с полиция в "Ал Джазира" в Израел

Тел Авив аргументира решението си с мотива, че катарската телевизионна мрежа застрашава националната сигурност.

15:33 - 05.05.2024